София. Бившият български външен министър и председател на Атлантическия съвет

...
София. Бившият български външен министър и председател на Атлантическия съвет
Коментари Харесай

„Макфакс“ : Според Соломон Паси Сърбия не е в позиция да критикува българската политика

София. Бившият български външен министър и ръководител на Атлантическия съвет Соломон Паси съобщи, че Сърбия не е в позиция да подлага на критика българската политика, предава думите му сръбската редакция на Sputnik, представена от “Макфакс “ .

Паси разяснява изказването на ръководителя на Комисията за Косово и Метохия в сръбския парламент Милован Дрецун, който съобщи, че България е забъркана в последната разследваща спекулация в Сърбия.

Според някогашния български министър наличието на България в Сърбия е належащо поради съветското въздействие в тази страна.

„ Трябва да сме там. Най-големият съветски шпионски център е в Ниш, на 30 км от България “, сподели Паси.

Паси разяснява и думите на сръбския министър на защитата Александър Вулин, че България разрешава другите да избират приятелите и враговете й и че Сърбия разрешава това. Той подсети, че България е член на НАТО и Европейски Съюз и скоро ще стане член на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

„ България е надалеч пред Сърбия. Сърбия към момента не е страна, която може да ни съди. Така да се каже, те към момента не са дораснали, само че това не ни пречи да поддържаме положителни връзки. Призовавам и българската разследваща работа да бъде доста деликатна, когато става въпрос за Сърбия и да усили наличието си там, тъй като това е належащо ", споделя Паси.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР