София. България постави като един от основните приоритети по време

...
София. България постави като един от основните приоритети по време
Коментари Харесай

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева пред Младежи ГЕРБ: Насърчаваме инициативността на младите хора

София. България сложи като един от главните цели по време на своето Председателство на Съвета на Европейски Съюз точно „ Младите хора и бъдещето на Европа “. Това се прави за първи път от държава-членка и способства за постигането на триумф в бранша. Това разяснява зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева пред над 250 младежи от цялата страна по време на 11-ия летен университет на МГЕРБ „ Само истината, НЕ на подправените вести “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Като образец за целенасочената политика за стабилно младежко развиване тя уточни първото законодателно досие в бранш „ Младеж “, което се затвори по време на българското председателство. „ Успяхме да реализираме съглашение с Европейската комисия и Европейския парламент за приемане на първата европейска младежка стратегия с бюджет от 360 млн. евро с името „ Европейски корпус за взаимност “. Това е платформа, която дава опция на младежите да се развиват и да правят доброволческа активност или да работят по планове в своята страна и в чужбина, като способстват за солидарността в Европа ”, изясни Колева. Тя посочи, че Министерството на младежта и спорта предизвиква инициативността на младежите и тяхното развиване, като условия за това се основават посредством европейските и национални благоприятни условия за финансиране.
„ Искаме младежите да споделят визията си за бъдещето на младежката политика ”, безапелационна бе Ваня Колева и напомни, че е образуван и най-многобройният Обществен съвет към министъра на младежта и спорта по юношески въпроси - с 27 члена.
„ Целта ни е ориентирана към децентрализиране на младежката политика. Неслучайно от есента стартирам изнесени срещи с младежи във всички региони на страната, тъй че да достигнем допустимо най-вече от Вас и да чуем Вашите хрумвания и оферти. Тези срещи ще са скъпи и при основаването на идната Национална тактика за младежта ”, обърна се зам.-министърът към младежите.
Ваня Колева срещна участниците във форума с работата по двете национални стратегии, ориентирани към младежите в страната: Национална стратегия за младежта (2016-2020) и Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта. „ Това са директните принадлежности, с които подкрепяме младежкия бранш и подтикваме младежкото развиване. Общият финансов запас на двете стратегии е в размер на близо 3 000 000 лева ”, добави зам.-министърът.
По думите й в ММС към този момент интензивно се работи за смяната на образа на младежката политика в страната. „ Действащата все още нормативна уредба вкарва голям брой значими понятия като младежка работа, юношески служащ, младежка организация, младежка активност, младежка услуга и други Необходимо е да се разработят общоприети стандарти за качество на младежките услуги и финансирането им ”, посочи Ваня Колева и посочи, че министерството е обезпечило нужното за задачата финансиране посредством план по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси ”.
Специално внимание зам.-министърът обърна и на провежданите акции, ориентирани към настоящите проблематични тематики на младото потомство – експанзията и другите форми на зависимости. „ Разчитаме на междусекторно партньорство, по тази причина и мотото, което министерството разпространява, посредством своите политики и акции е „ България обича младите “, заключи Ваня Колева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР