София. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

...
София. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие валежите ще продължат, максималните температури ще са между 11° и 16°

София. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от междинното за месеца. През идващото денонощие преваляванията ще продължат. Значителни ще са в централните и източните региони от страната, до момента в който в западните краткотрайно ще отслабнат. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад, в източните региони - от изток, последователно денем ще се ориентира от североизток и ще се усилва. Температурите ще се намалят още и в множеството региони оптималните ще са сред 11° и 16°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев.
По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 15° - 17°. Температурата на морската вода е 17° - 19°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 1800 метра – от сняг. Ще духа мощен, краткотрайно и плевел вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.
В сряда преваляванията ще продължат, с наклонност до вечерта в Северна България да спрат. Значителни по количество ще са в южните региони от страната. Температурите ще се намалят още и минималните ще са сред 5 и 10, оптималните - най-вече сред 8° и 13°. Вятърът ще е от север-североизток, в крайните източни региони - сдържан до мощен. През нощта против четвъртък преваляванията на всички места ще спрат, най-късно в югоизточните региони. В четвъртък и петък ще има променлива облачност, намаляваща и до най-вече слънчево, ще се затопли. Вятърът ще е със западна съставния елемент, краткотрайно ще се усилва. Дневните температури през втория ден ще доближат 18°-23°, ще се покачат и минималните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР