Сода при раздразнено гърло, лош дъх и запушен нос. Знаете

...
Сода при раздразнено гърло, лош дъх и запушен нос. Знаете
Коментари Харесай

Сода за хляб при запушен нос и инфекции

Сода при сопнато гърло, неприятен мирис и запушен нос.

Знаете ли, че можете да употребявате содата за самун за битка с неприятния мирис, запушен нос и даже за лекуване на инфекции на пикочните пътища?

Содата за самун се употребява от епохи и продължава да се употребява за кулинарни и медицински цели.

Содата за самун има алкални, антиоксидантни и антимикробни свойства, които оказват помощ за лекуването на разнообразни признаци и болести.

Сода за самун при киселинен рефлукс
Поради леко алкалната си природа, содата е дейно средство при стомашни киселини, които могат да доведат до рефлукс и други храносмилателни разстройства.

Съставки
1 ч. л. сода за самун
1/2 чаша топла вода
2 с. л. лимонен сок

Добавете содата към топлата вода, а по-късно и две супени лъжици лимонен сок. Разбъркайте и изпийте тази напитка незабавно щом забележите първите признаци на тежест или нараснала киселинност. Приемайте един път дневно.

Запушен нос
Антибактериалните, отхрачващи и противовъзпалителни съединения, открити в содата за самун, също могат да се употребяват за облекчение на положението при запушен нос. Тя оказва помощ за отстраняването на слузта, която се натрупва в носните кухини и вследствие на това улеснява дишането.

Съставки
1/4 ч. л. сода за самун
2 с. л. вода

Смесете содата за самун и водата и по-късно използвайте капкомер. Поставете две до три капки във всяка ноздра и по-късно наклонете главата си обратно. Използвайте два пъти на ден, до момента в който признаците изчезнат.

Сода при сопнато гърло
Содата за самун облекчава болките в гърлото заради способността й да управлява киселинността и да убива бактериите, причиняващи зараза. Можете да подобрите резултата й с ябълков оцет, натурален антиацид и противовъзпалителна съставна част, която обезпечава облекчение.

Съставки
1/2 чаша вода
1 ч. л. сода за самун

Първо загрейте водата, до момента в който се затопли. След като доближи мечтаната температура, прибавете сода за самун и оцет. Пийте тази напитка при възпалено гърло, до два пъти дневно, в случай че е належащо.

Лош мирис
Стягащите и антимикробни резултати на содата за самун също могат да се употребяват при неприятен мирис. Тези свойства спомагат за премахването на остатъците от храна, които се натрупват сред зъбите, а също по този начин могат да предотвратят размножаването на бактерии, които предизвикват инфекции.

Съставки
1 ч. л. сода за самун
6 капки етерично масло от мента
1 чаша вода

Разтворете содата за самун и ментовото масло в чаша топла вода. Отпийте няколко глътки от тази напитка и правете гаргара с нея в продължение на 20-30 секунди. След това изплюйте течността, повтаряйте процеса три пъти дневно.

Инфекции на пикочните пътища
Содата за самун оказва помощ за възобновяване на рН на тялото, което може да помогне за изцеление на инфекциите на пикочните пътища. Пероралната консумация и локалното приложение могат да предотвратят разпространяването на вируси, гъбички и бактерии, което ще ви помогне да избегнете спомагателни затруднения, свързани със болести на пикочно-половата система.

Съставки
1/2 ч. л. сода за самун
1/2 чаша вода

Вижте още: Какво ви следва съгласно зодията?

Смесете содата за самун в половин чаша топла вода. Пийте тази напитка два пъти дневно, до момента в който признаците ви изчезнат. Като в допълнение лекуване можете също да добавите сода бикарбонат към ваната.

Содата за самун е превъзходен вид за справяне с постоянно срещани здравословни проблеми.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР