Собствениците на електрически автомобили в Германия могат да спестят пари

...
Собствениците на електрически автомобили в Германия могат да спестят пари
Коментари Харесай

Как шофьорите на елавтомобили в Германия могат да си спестят разходи?

Собствениците на електрически коли в Германия могат да спестят пари с помощта на разнообразни дотации и други финансови тласъци. ACE, вторият по величина авто клуб в Германия, дава пет съвета за евентуалните спестявания, които електрическите транспортни средства могат да предложат.

1. До 9000 евро екологичен бонус за покупка и регистрация. С екологичния бонус има до 6000 евро за покупка на електромобил. Половината от тази награда за покупка се заплаща от федералното държавно управление, а половината от съответния производител. Държавният дял от екологичния бонус до 3000 евро също се удвоява като бонус за нововъведения. Тази премия е удължена до 31 декември 2022 година Точният размер на дотацията зависи от чистата каталожна цена на транспортното средство, т.е. най-ниската каталожна цена на главния модел без особено съоръжение и без Данък добавена стойност.

2. Квотата на парникови газове носи до 300 евро в допълнение годишно. От 2022 година приносът на електромобилистите към опазването на климата ще бъде приет от законодателя - за първи път притежателите на частни електроавтомобили могат да сертифицират спестяванията си от CO2 и да ги продават преференциално на фирмите за минерално масло, които би трябвало да реализират избрана квота за понижаване на парниковите газове (ПГ). Тъй като продажбата на обособени фишове за квоти би лишила прекалено много време, в този момент разнообразни снабдители подхващат тази междинна стъпка и сплотяват квотите. Постъпленията зависят от пазара и се контролират от търсенето на фирмите за минерални масла - с наклонност към повишаване. Тези, които имат електрически автомобил, могат да печелят към 250 до 300 евро в допълнение един път годишно, според от доставчика.

3. Без налог върху транспортните средства за осем години. Собствениците на електроавтомобили се възползват от освобождение от налози за най-много 10 години, до 31 декември 2030 година Чистите електроавтомобили, които са регистрирани за първи път сред 18 май 2011 година и 31 декември 2025 са изцяло освободени от налог върху транспортните средства. За останалите осем години това води до прилични спестявания спрямо мотора с вътрешно горене.

4. Общинските дотации. Не единствено федералното държавно управление, само че и общините от време на време са доста дейни, когато става въпрос за поощряване на електро мобилноста. За да намерите подобаващи благоприятни условия за финансиране във вашия район, които са ориентирани и към частни лица, си коства да разгледате базата данни за финансиране на Министерството на стопанската система. Има и други бази данни, които ясно изброяват всички общински стратегии за финансиране и техните условия.

5. Финансирането на wallbox:/стенно зарядно/. Също по този начин се финансира закупуването и инсталирането на нова частна зарядна станция, която има оптимален потенциал на зареждане от единадесет киловата и се зарежда от електричество от възобновими източници. Друга причина за финансиране на wallbox - би трябвало да бъде интелигентно следена зарядна станция, която динамично приспособява мощността и времето за зареждане към локалните условия.

Съвсем неотдавна описът с отговарящи на изискванията екземпляри включваше над 100 зарядни станции от разнообразни производители, всяка субсидирана с 900 евро. Тъй като квотите за финансиране за 2021 година са изчерпани, през декември не могат да се подават повече заявки до Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). Може обаче да се допусна, че зарядните станции в жилищните здания още веднъж ще бъдат финансирани в бъдеще. Струва си да се следи обстановката тук.

Бел. редакцията - У нас всичко това може единствено да се сънува...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР