Собственикът на социалната мрежа Twitter и главен изпълнителен директор на

...
Собственикът на социалната мрежа Twitter и главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Илон Мъск - детрониран като най-богатия човек в света

Собственикът на обществената мрежа Twitter и основен изпълнителен шеф на автомобилостроителят Tesla Илон Мъск загуби за малко купата си на най-богатия човек в света, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на " Форбс ".

Това се случи, откакто милиардерът купи обществената мрежа с продажба на акции на компанията си за електрически коли, с цел да финансира договорката за 44 милиарда $.

Мъск бе детрониран от основния изпълнителен шеф на стилната империя " Луи Вютон Моет Хенеси " (Louis Vuitton Moët Hennessy) Бернар Арно, който взе купата за малко в сряда, след което още веднъж отстъпи на второ място с персонално благосъстояние от 185,3 милиарда $.

Мъск, който има чисто положение в размер на 185,7 милиарда $ , държи първото място в листата на " Форбс " от септември 2021 година, откакто
 Мъск купи Twitter за 44 милиарда $
Мъск купи Twitter за 44 милиарда $

Управителният съвет на обществената мрежа е приел предлагането

Акциите на Tesla, които изгубиха над 47% от цената си, откогато Мъск направи офертата си за закупуване на Twitter по-рано тази година, спаднаха с 2,7%.

Нетното положение на Мъск " се стопи " до под 200 милиарда $ на 8 ноември, защото вложителите се отхвърлиха от акциите на Tesla заради терзания, че висшият изпълнителен шеф и най-големият акционер на компанията е по-зает с Twitter.

Tesla е изгубила съвсем половината от пазарната си стойност, а чистото положение на Мъск е спаднало с към 70 милиарда $, откогато той стартира да възнамерява закупуването на Twitter през април. Милиардерът през октомври.

Освен Tesla, Мъск оглавява и компания SpaceX и Neuralink - започваща компания, която работи по варианти за взаимна работа сред човешкия мозък и технологиите.
 Мъск продаде акции на Tesla за $4 милиарда след закупуването на Twitter
Мъск продаде акции на Tesla за $4 милиарда след закупуването на Twitter

Продажбата смъква чистото положение на най-богатия човек в света под 200 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР