Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин призна

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин призна
Коментари Харесай

Пригожин призна: Създал и финансирал ферма за тролове, намесена в изборите в САЩ през 2016 - Свят

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин призна през днешния ден, че е основал и финансирал Агенцията за интернет проучвания - компания, която Вашингтон категоризира като " плантация за тролове ", която служи за агитация в интернет и се е намесвала в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, съобщи Ройтерс.

Пригожин, който е съдружник на съветския президент Владимир Путин, призна от началото на съветската инвазия в Украйна предходната година редица неща, които от години се твърдяха за него, отбелязва Франс прес.

Така той призна, че е създател на групировката " Вагнер ", която в този момент се бие в челните редици на фронта в Украйна или че е се е опитвал да се намеси в американските избори.

Сега той призна, че е основал основаната в Санкт Петербург Агенция за интернет проучвания, наричана " плантация за тролове " даже от съветските медии, чиито чиновници са упреквани за осъществяване на дезинформационни акции в интернет в услуга на Кремъл.

" Никога не съм бил просто финансист на Агенцията за интернет проучвания. Аз я замислих, сътворих я и я управлявах дълго време ", сподели Пригожин в пост в канала си в Телеграм, публикуван от пресслужбата на кетъринговата му компания " Конкорд ".

" Тя беше основана, с цел да отбрани съветското осведомително пространство от грубата и нападателна антируска агитация на Запада ", добави Пригожин.

Пригожин за пръв път беше глобен от Съединени американски щати поради връзките си с Агенцията за интернет проучвания през 2018 година и упрекнат в скрит план за машинация против Съединени американски щати.

Агенцията за интернет проучвания е упреквана, че е провела, по-специално посредством подправени сметки в обществени мрежи и онлайн вестници, акции, целящи да защитят политиката на Кремъл, да подлагат на критика съветските опозиционери, да очернят френското наличие в Африка или даже да разпалят разногласия към Брекзит и изборите в Съединени американски щати. Наред с Пригожин Вашингтон глоби още няколко хипотетични членове на Агенцията за интернет проучвания през 2018 година

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР