Собственикът на изяденото кученце настоява за евтаназия на звяра, можело

...
Собственикът на изяденото кученце настоява за евтаназия на звяра, можело
Коментари Харесай

Питбул уби померан в Свети Влас пред очите на дете, десетки хора пищели

Собственикът на изяденото кученце упорства за евтаназия на звяра, можело да убие и детето му

Питбул атакува и умъртви померанче в центъра на Свети Влас, до момента в който било разхождано от 4-годишно момиченце. Трагедията с дребното кученце, което е било безусловно изядено от огромния псе, се е разиграла към 20:30 часа в сряда, когато на центъра пред кметството е имало десетки хора, сподели кореспондентът на Нова телевизия Цеца Алексова. 

Питбулът е бил без намордник.

„ Бяхме на разходка с жена ми, щерка ми и кучето ни. Изведнъж чух пищене. Бях като посърнал. За пет секунди като че ли умрях пет пъти. Видях по какъв начин питбул е захапал домашния ни любим. Започнах да го блъскам, пищяха деца, хора “, споделя притежателят на убития померан Кирил Добрев. 

„ Един човек ми подаде нож. Дадох го на мъжа, който водеше питбула.  Мисля, че го намушка и се опита да му отвори устата ”, прибавя той.

„ Кучето ми се събира в шепите, а главата на питбула единствено беше по-голяма от померанчето. Беше голямо куче, тежко към 25-30 кг “, споделя мъжът.

Собственичката на питбула - Катя Русева, поверила питбула на Панайот Панайотов, с цел да го образова. „ Мъжът се свърза с мен, извини ми се, само че това куче въобще не е трябвало да е на тази площадка. Имаше доста деца в онази вечер и може да се случи по-страшно нещо ”, прибавя Кирил.  

Секретарят на кметството в Свети Влас госпожа Катя Крумова изясни, че, съгласно закона, стопанина го грази санкция до 2000 лева Еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.

„ Настоявам за евтаназия. Такива кучета не би трябвало да живеят. Този питбол държа две минути померана ми и не го пусна. Може да нападне дете. Няма по какъв начин да му отвориш устата “, сподели още Кирил Добаров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР