Собственикът на Футболния клуб Левски Наско Сираков обяви, че прекратява

...
Собственикът на Футболния клуб Левски Наско Сираков обяви, че прекратява
Коментари Харесай

Без сделка за Левски. Сираков отразя Диксън

Собственикът на Футболния клуб " Левски " Наско Сираков разгласи, че приключва диалозите с кандидат-купувача на тима Джоузеф Диксън. Това става ден откакто британецът сподели, че не е харесал върнатия му контракт и даде ултиматум да получи нов до 30 юни или договорка няма да има.

Сираков обаче първи разгласи края на договарянията с мотив, че не е получил безапелационни гаранции от страна на англичанина за опцията за реализиране на проектите.

В послание към почитателите на клуба, оповестен на формалния уебсайт на " Левски ", Сираков благодари на Диксън за демонстрирания интерес и показва, че " значителните разминавания сред заявените планове за вложения и последвалите ги дейности не ме убеждават, че той е вложителят, от който " Левски " има потребност ".

" Не получих безапелационни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов ". При единодушие от господин Диксън и неговите юристи, съм подготвен да направя обществена цялата преписка, както и разменените сред двете страни документи, с цел да не остане място за спекулации и тълкования ", декларира Сираков.

Той добавя, че от самото начало на договарянията с 31-годишния британец е работил повече от деликатно и внимателно, с ясното схващане, че от една страна това наподобява като план, който може да обезпечи бъдещето на Левски за дълги години напред и да го направи самостоятелен и самоиздържащ се клуб. " От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки задграничен интерес към собствеността в клуба – по какъв начин да подсигуряваме по най-хубавия метод капиталовите планове на новия притежател, по какъв начин да сме сигурни, че историята, името и цветовете на " Левски " ще останат непокътнати, без значение от това кой е притежател и какви бизнес планове и ползи съпътстват развиването на клуба ", написа в изказването на мажоритарния притежател на клуба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР