Собственикът на Дунав д-р Симеон Симеонов обяви, че е направил

...
Собственикът на Дунав д-р Симеон Симеонов обяви, че е направил
Коментари Харесай

Кандидат-купувачи излъгаха боса на Дунав, той даде акциите на друг

Собственикът на Дунав доктор Симеон Симеонов разгласи, че е направил изпълнителния шеф на клуба Огнян Цветанов прокурист на акциите. Босът на драконите добави, че клубът е трябвало да има нови притежатели още на 4 август, само че кандидат-купувачите не са изпълнили поетите обещания.

" След 10 години отпред на Дунав (Русе) пристигна време, в което би трябвало да приключа с футбола. Причината е, че се усещам привършен. Когато човек няма опция да развива един план, е редно да си тръгне. Не мога да оказа помощ по никакъв метод, в това число и финансово ", сподели президентът на клуба доктор Симеон Симеонов.

Той съобщи, че към днешна дата в клуба всичко е изплатено и няма никакви отговорности.

" Като прокурист на акциите си, а аз съм 100 % притежател на клуба, съм направил изпълнителния шеф на клуба Огнян Цветанов. Днес е последният ден, в който приказвам на тази тематика. От тук нататък всеки, който желае, може да се свърже с Огнян Цветанов и да вземе акциите. Има изискване - да внесе гаранция, с цел да сме сигурни, че ще е човек, който ще стопанисва клуба ", сподели доктор Симеонов.

Той напомни, че има подписан контракт с непознат вложител, който трябвало да влезе в действие на 4 август т.г. при изискване, че бъде преведена обещана сума по сметката на клуба, само че това към момента не е реалност.

" Така щях да съм спокоен за клуба през идната година ", сподели Симеонов.

Симеонов изясни, че изчакал с отдръпването си да мине 5 септември - крайният период за затваряне на трансферния прозорец, с цел да може футболистите до края на годината да бъдат чиновници на Дунав (Русе).
Симеонов сподели още, че съгласно него развиването на футбола в Русе би трябвало да се реализира посредством необятно акционерно сдружение с миноритарно общинско присъединяване, което подсигурява надзор от страна на общината, както и присъединяване й в бюджета на тима.

" За страдание към днешна дата нито една русенска компания не оказва помощ на футболния клуб, с доста дребни изключения ", сподели още Симеонов и добави, че към 2 млн. лв. е бюджетът на клуба.

В крайдунавския град той взе участие в среща, инициирана от Централния клуб на последователите на ФК Дунав " Дунав вечно ". В нея се включиха и част от претендентите за кмет на Русе. Целта е да се подсигурява постоянното бъдеще на футболния клуб.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР