Собственичката на интернет-магазин за дрехи Wildberries Татяна Бакалчук стана втората

...
Собственичката на интернет-магазин за дрехи Wildberries Татяна Бакалчук стана втората
Коментари Харесай

Форбс: В Русия се появи втора жена милиардер

Собственичката на интернет-магазин за облекла Wildberries Татяна Бакалчук стана втората жена милиардерка в Русия по оценката на сп. „ Форбс “, оповестява Радио „ Свобода “.

Изданието е оценило положението й на 1,2 млрд.долара. Преди година Бакалчук за пръв път влезе в листата на богатите хора в Русия с капитал от 600 млн.долара. Преди това единствената милиардерка в Русия, отново съгласно „ Форбс “, бе брачната половинка на някогашния кмет на Москва Юрий Лужков Елена Батурина.

Бакалчук е единствен притежател на компанията си, учредена през 2004 година В началото тя се е занимавала с каталожна търговия на дамски облекла. Сега заема 4-о място в листата на най-скъпите съветски интернет-компании след „ Яндекс “, Mail.ru Group и най-големия уебсайт за безвъзмездни разгласи „ Авито “. Wildberries работи на пазарите в Русия, Белорус, Казахстан и Киргизия, облагата от продажбите през 2018 година надвишава 100 млрд.рубли.

В рейтинга на богатите хора в Русия, съгласно „ Форбс “, са отбелязвани едвам 6 дами, измежду които единствено строителната предприемачка Батурина е попаднала в първите 100. През 2018 година изданието е оценило положението й на 1,2 млрд.долара.

Миналата година Русия заемаше 71-о място в света по рейтинга на Световната банка за половото неравноправие. Това е по-зле, в сравнение с позициите на Тайланд, Танзания и Монголия, само че е по-добре от Гърция, Чехия и Кипър. Експертите въпреки всичко високо оцениха опциите за присъединяване на дамите в икономическия живот на Русия – 31-о място, в образованието – 28- и сравнителното здраве на дамите и мъжете – 1-о място наред с други страни. Но по възможностите за включване на дамите в политиката Русия зае едвам 123-а позиция измежду 149 страни, взели участие в проучването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР