Сняг в средата на октомври. Изпревари ли зимата есента и

...
Сняг в средата на октомври. Изпревари ли зимата есента и
Коментари Харесай

Сняг в средата на октомври: Къде да внимават шофьорите

Сняг в средата на октомври. Изпревари ли зимата есента и каква е ситуацията по някои от натоварените планински проходи? Вчера на „ Петрохан ” натрупа сериозен сняг и затрудни водачите.

През идващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно, като преваляванията ще продължат и през нощта против събота. В доста региони от Централна България ще са обилни по количество.

В 16 области на Централна Северна и Южна България е разгласен оранжев код за превалявания от дъжд, чакат се обилни превалявания, на обособени место до 65 mm. Заради преваляванията е разгласен и жълт код в 10 области в западните и източните региони. В регионите с жълт код преваляванията ще са с количества 20-35 mm. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан от североизток.

Минималните температури ще са от 2-3° тук-там из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е подправен със сняг , до 14-15° по Южното Черноморие. Максималните ще са надлежно от 5-6° до 17-18°. За София дневната температура ще е 6 градуса.

„ Четири машини правят обход на пътя. Подготвяме и профилирана група, която да реагира по други произшествия. Готови сме да реагираме на всевъзможни произшествия на пътя ”, изясни инж. Володя Вълов за ситуацията на „ Петрохан ”.

На прохода „ Шипка ” към момента няма сняг.

„ Имаме подготвеност да продължим обработката на пътищата, в случай че изискванията се влошат. Има доста завишаване на трафика, само че към този миг няма проблеми. Вчера направихме нужните обработки на настилките и не допуснахме заледяването им ”, изясни инж. Деян Георгиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР