Снощният обир от инкасо автомобил в София е станал на

...
Снощният обир от инкасо автомобил в София е станал на
Коментари Харесай

Грабежът в София е бил от касов център на БНБ и няколко търговски банки

Снощният грабеж от инкасо автомобил в София е станал на адрес, на който е регистриран взаимен касов център на Българска народна банка с още няколко търговски банки, научи OFFNews

На него е записано Дружество за касови услуги АД. Председател на съвета на шефовете на сдружението е подуправителят на Българска народна банка Калин Христов , а членове са: Ивайло Матеев - изпълнителен шеф на Обединена Българска банка, Недялко Михайлов - изпълнителен шеф на Райфайзенбанк (България) ЕАД, Цветанка Минчева - шеф Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк, Емил Христов - шеф ръководство " Банкови интервенции " на Банка ДСК, Ирина Марцева - основен секретар на АББ. Изпълнителен шеф на сдружението е Любен Иванов. 

Дружеството е учредено на 10 юли 2007 година, като всички участници в него са с еднакъв капитал и със статут на “акционери със доста въздействие “. Дружеството се занимава с приемане, обработка, предпазване, предаване и превозване на скъпи колета с банкноти и монети. Видно от Търговския указател , сдружението прави и действия по пълнене на АТМ-устройства - или с други думи, от подобен център се зареждат банкоматите на съответните банки. 

Дружеството има и териториални поделения в страната.

Към момента не е ясно коя е компанията, предоставяла инкасо услуга за центъра, като е евентуално да става въпрос и за повече от една охранителна компания. 

От записи на охранителни камери, запечатали грабежа, излиза наяве, че нападателите са четирима, като един остава в черен джип, който блокира инкасо автомобила. Нападението трае малко повече от минута. От фрагментите излиза наяве също, че чиновниците на инкасо компанията са изпълнили условията и не напущат автомобила. Любопитното в тази ситуация е, че защитата на касовия център не подхваща нищо, с цел да осуети нападението. Служител на защитата се появява, едвам откакто нападателите изчезват.

Любопитното в тази ситуация е, че тъкмо преди година на същата дата е осъществен огромен грабеж от инкасо автомобил в Плевен. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР