Снощи се изиграха мачовете от последния 38-и кръг във френската

...
Снощи се изиграха мачовете от последния 38-и кръг във френската
Коментари Харесай

Льо Авър и Метц се завърнаха в Лига 1, грозни сцени в Бордо

Снощи се изиграха мачовете от последния 38-и кръг във френската Лига 2. Три тима се бореха за две места, даващи право на промоция за елита. Шампион стана Льо Авър, второто място зае Метц, а губещ се оказа отборът на Бордо. Срещата на жирондинци против Роде беше прекъсната при резултат 0:1 поради нахлуването на почитател, който удари футболист на гостите. 

Льо Авър взе единствено точка от предходните си три срещи и одобри борещия се да не изпадне Дижон. Мачът беше доста нервозен, само че домакините взеха ранен задатък с гол на Жосуе Казимир в 11-ата минута и го удържаха до края. По този метод Льо Авър финишира преди всичко със 75 точки, а Дижон остана 18-и с 42 и през идващия сезон ще играе в третото равнище на френския футбол. 

Метц се нуждаеше от наложителна победа в семейството си на Бастия и я реализира. Отборът на Ласло Бьолони завоюва с 3:2 след два гола на Юсеф Мазиз и попадение на Шейх Сабали. 

След последния съдийски сигнал почитателите на Метц нахлуха на терена, с цел да честват дружно с футболистите. Тимът се завръща в Лига 1 след едногодишно заточение във втория ешелон. 

Бордо трябваше да освен да победи Роде, само че да го направи с победен резултат или да се надява на неверна стъпка на Метц. Нещата не се развиха съгласно проектите на жирондинци и гостите поведоха в средата на първата част с прецизен изстрел на Лука Бюаде. Това провокира напрежение по трибуните и последовател на Бордо навлезе на терена и удари състезател на Роде, поради което мачът беше преустановен. 

Срещата беше извънредно значима и за гостите, които бяха 17-и в класирането преди последния кръг и се нуждаеха от наложителни три точки, с цел да се спасят от изпадане. 

Сигурни изпадащи от Лига 2 са Дижон, Ним и Ниор.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР