Снизмка: Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер смята, че Демократична

...
Снизмка: Депутатът от Продължаваме промяната Даниел Лорер смята, че Демократична
Коментари Харесай

Лорер: Демократична България има най-голям шанс да събере някакво управляващо мнозинство

Снизмка:

Депутатът от " Продължаваме промяната " Даниел Лорер счита, че " Демократична България " е партията, която има максимален късмет да събере някакво ръководещо болшинство към себе си.

" Ако президентството счита да даде някакъв късмет на България за трети път, да го направи точно с тях ", сподели той в ефира на Българска национална телевизия.

Макар Политическа партия да има по-центристка позиция от Демократична България, двете обединения работят добре дружно и в случай че те получат мандата, има доста огромен късмет Политическа партия да ги поддържат, уточни депутатът. Не изключи ГЕРБ също да ги поддържат.

" Но те самите в този случай би трябвало да си създадат равносметка - желаят ли а има надзор върху основния прокурор? Подкрепа от ГЕРБ за мандата на Демократична България ще значи и поддръжка за една извънредно сериозна антикорупционна стратегия ".

Нашата задача с втория мандат беше да установим какво е в действителност значимо за България, само че се оказа се, че в българския парламент няма схващане и предпочитание за диалог, сподели още Лорер.

" Практиката да приказваме на висок звук от трибуната на Народното събрание не оказва помощ за бъдещето на България. С втория мандат стана ясно коя е главната разграничителна линия - кой гледа напред и кой гледа обратно - кой желае да си раздаваме министерски постове и не сяда на масата "

За Политическа партия е значимо да има вдишване на отговорност за 12-те години, през които България е била в застой и е станала знак на корупцията, разяснява Лорер. През тези 12 години на власт беше ГЕРБ и е редно те да поемат най-малко някаква отговорност, добави той.

Въпреки различията депутатите са съумели да се сплоти към някои положителни промени като проблема с " Лукойл ", уточни още Лорер. Той има вяра, че в оставащите седмици на Народното събрание някои от законите по Плана за възобновяване ще бъдат гласувани.

От отчета за " Джемкорп " излиза наяве, че първите контакти на консорциума са били с президентството, откъдето са тръгнали и към Министерството на енергетиката, уточни Даниел Лорер.

" Моите наблюдения от полемиката бяха, че даже част от депутатите от ГЕРБ изпитваха прочут позор от метода, по който техните сътрудници сервират един ненужен отчет. Още първата дума на отчета сподели ясно, че това е меморандум, който е необвързващ. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР