Снимките на Как стават номерата“ на Viasat Explore превръщат един

...
Снимките на Как стават номерата“ на Viasat Explore превръщат един
Коментари Харесай

Как да хакнеш проблемите в живота

Снимките на „ Как стават номерата “ на Viasat Explore трансформират един студен ден във плантация край Брайтън, Англия, в подгряващо празненство за Нова година.

" След този гърмеж ще нуждая се от нови панталони “, споделя Маркъс Бронзи. Любимият глас от ефира на BBC Radio 1 Extra отеква в гараж на плантация на 20 минути път от Брайтън. Ръката му е сложена на сърцето, само че не като непотребен жест на мелодрама. Под носа му преди малко е избухнала прaхообразната есенция на избавителна ракета, с която можеш да привлечеш вниманието на минаващ транспортен съд, в случай че си закъсал някъде в безбрежната простор. Шумът от детонацията е по-силен от този на моторите на излитащ аероплан, а неналичието на защитни слушалки е смъртоносна за тъпанчетата. Ударната вълна фактически рикушира в диафрагмата, само че Маркъс е усмихнат като дете пред сладкарска витрина. Виждам го откакто облакът от електриково зелен дим се е вдигнал над главите на екипа на How the Hacks Works („ Как стават номерата “), новото предаване на Viasat Explore – от 3 септември, всеки работен ден от 20:30 - в което стройния брюнет със 100-каратова усмивка си партнира с Майк Сансъм.



Часът е 9, небето е натежало от олово, а безмилостните ветрове трансформират една приятна за югоизточното крайбрежие температура от порядъка на 8 градуса в арктическа константа. Честта да нагазим в калта в името на шоуто, чиито старт е през април следващата година, имаме шест индивида от основни за Viasat World територии като Полша, Сърбия, Хърватска, Прибалтика и България. Колегите са прочели усърдно инструкциите за код за обличане на снимачен сет и трите ката пуловери не им разрешават да подвигат ръце над главите с мобилните си телефони. Сгушвам се в един избавителен рекламен суичър, който Каролин, пиар мениджърът на медийната група, съобразително е оставила пред вратата на хотелската ми стая предната вечер. Малко преди белите ми кецове да добият краски на далматинец една от координаторките на сет ме поглежда със състрадание и ми сервира горещо кафе и пакетче кърпички с джобен размер. Оказва се, че това са лепенки за стопляне на крайници – поставят се върху чорапа в предната част на ходилото и фактически на втората минута започваш да усещаш блажена термоизолация.



Британската учтивост обаче е най-малкото, което топли на терена на How the Hacks Works или както гласи съветското заглавие: „ Как работают лайфхаки “. Една от задачите на плана е да трансформира науката в развлечение и всеки забъркан – от осветителите и кабелджиите, през девойките от кетъринга, до режисьора, е инфектиран с ентусиазма на пердах скаут разпънал първата си палатка. Марк и Маркъс са кулминационната точка на гърмежа от чиста проба наслаждение. За хора, стиковали се в придвижване пред камера, те са извънредно органически тандем като водещи, а ентусиазмът им в разфасоването на джаджи е инфекциозен и за най-големия механически дилетант. За 14 епизода време те са надскочили от дълго време заложената им рамка на щурия инженер-изобретател и дребното недоразвито братче, което си умира да задава въпроси и преоткрива света в работилницата му. Те са по-близо до Том Сойер и Хъкълбери Фин, с тази разлика, че белите им се случват по холивудски зрелищно, отвън двора на съседа и при прецизни ограничения за сигурност.



Освен с Маркъс и Марк, чийто инженерен талант стои зад компанията Bright Fire Pyrotechnics и специфичните резултати в хитови поредици като Top Gear, ще прави дисекция на най-щурите любителски видеа с изобретения и с комика Стив. Гръбнакът на шоуто са точно тематичните „ Как да си създадем... “ клипчета, които в международен мащаб са по-гледани и от концертите на Адел в YouTube. Естествено, в „ Как стават номерата “ няма да забележим тривиални трикове като примес от боракс, багра и течно лепило, с цел да си създадем желе – мащабът на деконструкция на хаковете и демонстрацията им е доста по-голям, само че също по този начин и използван в всекидневието. Освен оцеляването в рискови условия епизодите засягат направата на джаджи, улесняващи аспекти от делника като кулинария, градинарство, коли и спорт. Така около играта с Менделеевата таблица и бутилките с О2 Марк Сансъм ще покаже по какъв начин можеш да запалиш барбекюто си с бурито, или да разхождаш кучето си благодарение на дрон. „ Това предаване основава чувство като при среща с обичания ти преподавател. Влизаш в часа му поради тръпката и любознанието и излизаш въодушевен и попил много нови познания, които, да се надяваме, би могъл да използваш рационално в живота “, споделя с усмивка Маркъс.



Фермата, в която се снима продукцията на Viasat World, е заобиколена от пасторални хълмове и е благосъстоятелност на свекъра на Марк. Постоянните й жители са птица ему, стадо добре облечени с чулове кончета и няколко пухкави крави. Денят им минава в пасищата наоколо – същите, в които Марк и Маркъс взривяват млечна пудра и спонтанни клади. „ За животните няма никаква заплаха. Те са задоволително надалеч от снимачния екип. Чувайки шума, кравите не престават да преживят равнодушно, все едно наоколо е минало дете с балонче, а конете подвигат глава, ослушват се и си не престават мързеливо по пътя “, споделя Марк, който персонално ни извози до най-ниската точка сред хълмовете наоколо до фермата. Избрали са я, с цел да звукоизолират един от най-зрелищните си хакове, в който оцветеният дим от ракетите се разстила като дъга в близост.

„ Достатъчно е да застанете на десетина метра от тук. Шумът е мощен, само че не и рисков. Почувствайте го “, поучава Марк, преди режисьорът да извика „ Работим “ и с Маркъс да влязат в нехаен другарски диалог сред подредените като в обреден кръг ракети.



Междувременно пада първият, и за благополучие, финален за деня дъждец. Докато Марк и Маркъс вършат дисекция на смисъла от потреблението на такива ракети и софтуерните им параметри, няколко души смъкват якетата от гърба си, с цел да наметнат камерите. Режисьорът с цялата хубост на своите 90 кг съумява да прихване грациозно през талията единия от операторите и с балетна стъпка в благоуханната трева да го насочи към точния ъгъл, под който желае да бъде снимано просветителното свиждане на водещите. Едва изчакваме звукът от детонацията да утихне, с цел да нададем одобрителни възгласи като при гол на футболен мач. Усещането, че този снимачен ден мина като едно подгряващо празненство за Нова година, не ни напусна и при завръщането ни във фермата. На живописна пътека, по която по викторианско време е минавала железница, Марк и Маркъс направиха няколко дубъла с визията на нещо приблизително сред революционери и одушевена Статуя на свободата. „ Това е едно елементарна разходка в парка “, намигва ни режисьора откакто бонбонено розовия облак от факлата на Маркъс се разсейва над главите ни.

„ Как стават номерата “, новото предаване и първа истинска копродукция на Viasat Explore, можете да гледате всеки работен ден от 20:30.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР