Снимки на секретни документи на Пентагона и НАТО за подготовката

...
Снимки на секретни документи на Пентагона и НАТО за подготовката
Коментари Харесай

Планове за украинската офанзива изтекоха в социалните мрежи

Снимки на секретни документи на Пентагона и НАТО за подготовката на украинска атака се появиха в Twitter и Telegram. Една част от тях са очевидно изменени, само че друга наподобяват същински, написа BBC, като показва New York Times, който е разговарял с поискали анонимност източници от администрацията на Байдън.

Документите са с дата 1 март, тъй че е допустимо проектите да са се трансформирали от този момент. В тях не се показва датата или мястото на идната атака, само че съдържат информация за това какъв брой бригади Украйна възнамерява да приготви за офанзивата и какъв брой съоръжение ще получат. Документите съдържат и информация като дневния разход на муниции за HIMARS.

В един от слайдовете съветските жертви се правят оценка на 16 000 - 17 000 убити, а украинските - на 71 500. Това съгласно NYT навежда на мисълта, че документите очевидно да били изменени, защото оценката на съветските жертви е голословно ниска: още на 17 март съветската редакция на BBC беше удостоверила от открити източници имената на 17375 души при 16 071 на 3 март. Реалният брой на починалите е доста по-висок, а и западните публични лица са посочвали няколко пъти по-високи числа. Тази имитация може да значи опит за дезинформация на Русия, а и изтеклите документи се появиха в проруски канали.

Въпреки това американските организации се пробваха да отстранен тези документи - до този миг несполучливо. " Наясно сме с изявленията в обществените медии и министерството изследва въпроса ", е декларирал представител на Пентагона пред NYT.
 Путин упрекна Украйна, че убива бойците си, когато се предават на Русия
Путин упрекна Украйна, че убива бойците си, когато се предават на Русия

" В Украйна Русия си има работа с жесток режим, който не щади нито руснаците, нито своите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР