Снимки на деца, които се катерят върху недовършен и на

...
Снимки на деца, които се катерят върху недовършен и на
Коментари Харесай

Деца играят в опасна сграда в "Манастирски ливади", наш екип събуди охраната

Снимки на деца, които се катерят върху незавършен и на тип рисков градеж в столичния кв. „ Манастирски ливади” ни бяха изпратени от фенове. Чия благосъстоятелност е обектът и за какво не се стопанисва?

След бърза инспекция се оказа, че мястото е благосъстоятелност на Национален фонд „ 13 века България” и се охранява.

На място екипът ни открива, че постройката е заобиколена и от ограда, в която обаче не липсват дупки, през които да се мине гладко. Екипът ни безусловно безпроблемно съумя да премине в охранявания обект .

След малко търсене открихме и охранителя, който се оказва, че спи . След къс диалог екипът ни схваща, че когато охранителят откри извършители вътре в загражденията, не вика полиция.

„ Няма с тях да се разправям и им споделям да си вървят. Те са малолетни. Не мога да ги укори, да ги бия”, споделя той пред камерата ни.

За жителите на околните блокове изоставеният градеж също е проблем.

Купът от стомана и бетон през днешния ден е бил умислен като красива постройка през 80-те години. Подобно на резиденцията тя е трябвало да приютява българите, които се прибират от чужбина у нас.

Елитът ни зад граница по този начин и не съумява да види мястото приключено. Въпреки че благодарение на фонда са построени обекти от национално значение като паметника на Съединението, постройката на музея „ Земята и хората” и други, планът тук е замразен.

От фонда признават, че не знаят какво да вършат със постройката. „ Най-добре в такива случаи да се постави една солидна мрежа, да се покрие целия обект, само че тя ще коства половината от парите, които са нужни да го разрушим”, изяснява изпълнителният шеф на фонда Митко Тодоров.

По думите му ще е най-добре в случай че се появи вложител, който да скапе постройката и благодарение на фонда да се построи нещо свястно.

Окончателно решение каква е ориста на постройката би трябвало да вземе Министерския съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР