Снимки Кайя Христова Юбилейният концерт на Плевенската филхармония Веско Ешкенази

...
Снимки Кайя Христова Юбилейният концерт на Плевенската филхармония Веско Ешкенази
Коментари Харесай

Веско Ешкенази празнува 50 със своите музи и с най-близките си хора

Снимки Кайя Христова

Юбилейният концерт на Плевенската филхармония " Веско Ешкенази на 50 " показа роман за Музите на цигуларя с богата стратегия от обичаните му музикални творби в една вдъхновяваща симбиоза сред музика, лирика и спектакъл.

С повече от две години забавяне и няколко пъти смяна на датите поради пандемията, събитието най-сетне се състоя в навечерието на най-светлите християнски празници, свързани с Възкресението! Има нещо алегорично това!

И очевидно никой не бе върнал билетите си, тъй като Зала 1 на НДК беше цялостна до горе и публиката съумя да се наслаждения на красивата страст, поднесена от Веско Ешкенази и фамилията му.

На сцената дружно с именитият цигулар и неговият неповторим инструмент " Гуарниери дел Джезу " от 1741 година, бяха музикантите на Плевенската филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев – брат на Веско. Специално присъединяване в състава на оркестъра за концерта в НДК взеха родителите им - Марта Панталеева-виола и Пантелей Пантелеев-кларинет.

Приказната актриса, която се превъплъти в ролята на повествовател на живота на Веско в стихове бе Койна Русева. Като солисти на сцената се изявиха още Люси Дяковска, Влади Ампов-Графа, Дани Милев, Адриана Николова-Печенката и виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова под съпровода на роял от Георги Милтиядов.

Концертмайстор на Плевенската филхармония бе Чавдар Вълков.
В програмата: творби от Вивалди, Бах, Сарасате, Албинони, Пиацола, Монти, Гершуин, Гардел, Менделсон, Владигеров и други
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР