снимки: читателЧитател на Петел“ ни изпрати снимки от варненския район

...
снимки: читателЧитател на Петел“ ни изпрати снимки от варненския район
Коментари Харесай

Читател на „Петел“ се притесни за стоварване на пръст във Варна, кметът на „Аспарухово“ обясни какво става

снимки: четец

Читател на „ Петел “ ни изпрати фотоси от варненския регион „ Аспарухово “, на които се вижда на едно място натрупването, а на друго разпръсването на огромно количество пръст.

„ Разхождайки се по алеята около канала, след общината, в посока Варненско езеро, забелязах тежки коли със строителни боклуци или пръст от изкопни действия да разтоварват в гората край канала. Съответно един булдозер заравняваше. Нямам концепция към кого различен да се обърна, да ревизира законно ли се изхвърля там, или компанията, извършваща ремонтите на уличното трасе в квартала, икономисва от транспортни разноски и такси “, написа бдителния варненец, който ни изпрати фотоси.

Районният кмет на „ Аспарухово “ Калина Белмезова изясни пред „ Петел “ защо става въпрос. Там където теренът се заравнява, става въпрос за рекултивация на частен парцел, осъществявана от притежателите му. По случая към този момент е имало сигнали и общината е направила инспекция, която не е посочила нередности.



Големите камари пръст, които могат да се видят в различен регион около канала, пък са краткотрайно хранилище за инертните материали от огромните поправки в региона. „ Те ще бъдат извозени, когато ремонтите приключат, употребили сме и преди този метод на работа “, изясни кметът на „ Аспарухово “ Калина Белмезова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР