Снимки Апелативна прокуратура - ВарнаАвтопаши си помислиха, че са направили

...
Снимки Апелативна прокуратура - ВарнаАвтопаши си помислиха, че са направили
Коментари Харесай

Двама варненци откраднаха кола от Кранево, хванаха ги край тунел „Витиня“

Снимки Апелативна прокуратура - Варна

Автопаши си помислиха, че са създали сериозен удар, само че сметките им излязоха криви. 

Двама варненци откраднаха лек автомобил от Кранево и бяха хванати на Автомагистрала „ Хемус “ в региона на тунела „ Витиня “ след интервенция, извършена от чиновници на ГДНП при Министерство на вътрешните работи.



Добричкият областен съд им наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, пише .

Брифинг по тематиката дадоха през днешния ден в Добрич представителят на Районната прокуратура – прокурор Даниел Илиев, и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Цветан Пировски.

Един от арестуваните, мъж на 45 години, е бил осъждан за същото действие през 2017 година и търпял наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години и 7 месеца.



Той и неговият 39-годишен съизвършител са арестувани на 17 декември след интервенция, извършена от чиновници на ГДНП при Министерство на вътрешните работи. Двамата мъже са открити на Автомагистрала „ Хемус “ в региона на тунела „ Витиня “.

По-младият мъж управлявал лек автомобил „ Мерцедес “, станал обект на кражбата на 14 декември в село Кранево, чиито регистрационни табели били сменени.

По-възрастният автокрадец управлявал различен автомобил, който играел ролята на „ пилотен автомобил “. Идеята била първият да предизвестява втория за полицейски постове и вероятни рискове по пътя към София, където трябвало откраднатото транспортно средство да бъде продадено.

В хода на работата по случая са осъществени претърсвания на адреси и коли във Варна, от където са двамата обвинени. Намерени са и конфискувани принадлежности за отваряне на коли, устройства за пускане на мотори, заглушител на GPS сигнали и други съоръжения за осъществяване на противозаконната активност.

Двамата са арестувани в началото по ЗМВР, привлечени в качеството им на обвинени и арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Към сегашния миг те са арестувани под стража.

Определенията на Добричкия областен съд подлежат на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР