Снимката с реакцията на ватмана при пресичащата пред трамвая му

...
Снимката с реакцията на ватмана при пресичащата пред трамвая му
Коментари Харесай

Авторът на хитовата снимка с жената и трамвая: Идеята ми е да популяризирам София и Балканите

Снимката с реакцията на ватмана при пресичащата пред трамвая му жена е направена на площад „ Св. Неделя “. Жената си потегля на зелено досега, в който ватманът не се доближава с няколко сантиметра напред, при което тя стопира и стартира да му се кара. Когато взема решение да продължи към този момент е на алено, а ватманът се чуди какво се случва тук.

Това описа в студиото на Euronews Bulgaria фотографът от „ Етюд-и-те на София “ Иван Шишиев.

Това е част от една обява, която върша всяка неделя „ Неделни хора “ – какво се случва в неделя из града с хората. Тази фотография даже не е първата в обявата, а е доста по-назад. Изведнъж гръмва. Комици, интелектуалци започнаха да си играят с нея. Буквално преди да вляза в студиото, другарка ми прати, че една голяма страница в Лос Анджелис е почнала да разгласила тази фотография с най-различни тълкования. Това демонстрира какво е глобализацията. Ние сме една не толкоз дребна страна, колкото някои се пробват да я изкарат и внезапно една такава фотография се трансформира в някаква легенда. Чаках да минат три дни, тъй като нали споделяме „ всяко знамение за три дни “, те минаха, само че това нещо не стопира.

„ Етюд-и-те на София “ е най-голямата страница за снимка в България. Има 330 000 почитатели и се разраства ежесекундно. Но тази фотография просто се взриви. Идеята на „ Етид-и-те “ е да снима значимите, положителните неща в града. Идеята ми е да разпространявам София и Балканите. Един кадър от София сега се намира на основния площад в Хавана, част от експозиция за Европа в Куба.

Тази фотография с трамвая и дамата в действителност е общочовешка. Такива неща не се случват единствено в България. Това с върбата няма по какъв начин да го схванат на Запад. Идеята за безсмъртието щом носиш върбата – тя няма да те защищити от този трамвай.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР