> Снимката е илюстративнаОкончателното наказание за жената е от вчера,

...
> Снимката е илюстративнаОкончателното наказание за жената е от вчера,
Коментари Харесай

Деца се натровиха с литър водка, продавачката загази здраво

 > Снимката е илюстративна
Окончателното наказване за дамата е от през вчерашния ден, а случката – от преди тъкмо една година. На 9 март м.г. няколко малолетни и малолетни деца от Баня били на центъра на града. Около обяд всички решили да отидат до магазина за хранителни артикули на кръстовището пред Санаториума, от където да си купят бутилка водка.

В магазин влезнали две деца, в това число и момиче, което не било навършило 13 години. Тъй като въпросното дете познавало продавачката отпреди, съумяла без проблеми да купи литър евтина водка и пластмасови чаши.

Всички деца отишли на реката в града, където почнали да пият. Малко по-късно на едно от децата му станало неприятно. Наложило се да бъде извикана спешна помощ. То било откарано в болница, където открили, че детето е натровено с алкохол.

Във връзка със случилото се, от болничното заведение изпратили сигнал до полицията в Карлово, които образували инспекция. Разпитана била продавачката, която тотално отрекла да е продавала алкохол на малолетни и декларирала, че по това време имало различен продавач на промяна. Той също отрекъл деца да са купували алкохол от него. Пред униформените дечицата поименно показали, че въпросната дама и е продала водката.

Според закона, който продава алкохолни питиета или тютюневи произведения на деца, се санкционира с санкция или имуществена глоба от 2000 до 4000 лева, в случай че не предстои на по-тежко административно наказване по специфичен закон или действието не съставлява закононарушение. В тази връзка дамата получила акт с санкция от 2000 лв..

Глобата е дефинитивно доказана от административния съд в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР