Снимката е илюстративна*Върховният административен съд потвърди заповед на Комисията за

...
Снимката е илюстративна*Върховният административен съд потвърди заповед на Комисията за
Коментари Харесай

Важно за всички, които си купуват прахосмукачка робот. Може да не работи, ако подът ви е....

Снимката е илюстративна*

Върховният административен съд удостовери заповед на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) за възбрана на нелоялна процедура на огромна верига за техника, която е продавала роботизирана прахосмукачка, без да осведоми навреме клиентите, че не е предопределена за разчистване на черни настилки, защото може да не действа вярно. След намесата на контролния орган търговецът е добавил тази значима информация върху етикета на уреда с останалите му основни механически характерности.

Проверката на КЗП е във връзка тъжба на консуматор, който е закупил въпросната прахосмукачка на стойност 679,00 лв. от „ Техномаркет България “ АД и е открил, че по време на работа тя не заобикаля мебелите, а се блъска в тях, което е извънредно. Затова се е свързал с производителя, който го уведомил, че продуктът не може да се употребява на черен под, защото той смущава датчиците.

По думите на потребителя при продажбата той не е бил осведомен нито посредством етикета, нито от чиновниците на комерсиалния обект с тази значима техническа характерност. Информацията за това, че роботът не е подобаващ за приложимост на черен под се съдържа само в инструкциите за приложимост, които са запечатани в кашона и затова – налични за клиентите едвам след покупката. Това е установено и от инспекторите на КЗП – че на никое място в магазина не е показана по явен и понятен метод директива за прилагане, комплектовка и поддръжка на продукта, за което на търговеца е формиран акт.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР