Снимка, разпространила се мълниеносно в социалните мрежи, трогна цяла България.

...
Снимка, разпространила се мълниеносно в социалните мрежи, трогна цяла България.
Коментари Харесай

Снимката, която трогна цяла България

Снимка, популяризирала се мълниеносно в обществените мрежи, трогна цяла България. Баба Тодорка разплака мнозина, държейки в ръцете си своите животни, които управляващите желаят да евтаназират.

Фермери стачкуваха през последните дни с претенции за поддръжка на бранша. Появи се и чума по животните в региона на Странджа, а хиляди животни бяха евтаназирани поради заболяването. Според стопаните обаче са избивани здрави животни.

Стопани остават без добитъка си, както и прехраната си. Хората споделят, че животните им не са заболели, и упрекнаха страната в безразсъдни дейности. Сълзите на баба Дора трогнаха хиляди българи, които споделиха фотоси и фрагменти в обществените мрежи и приканиха за прекъсване на убийствата на животни.

Днес умъртвяването на животните би трябвало да продължи. Очаква се и митинг. На място в Шарково са се събрали хора, които желаят да се опълчват на умъртвяването на животните. „ Над 1000 животни бяха избити. Гледката беше ужасна, хората са в потрес и обезверени. Животните са здрави, а ги избиха и през днешния ден продължават”, сподели кметът, съобщи Нова телевизия.

Три села – Шарково, Странджа и Болярово са под полицейска обсада, с цел да се обезпечи опция на ветеринари да избият всички животни в огнищата, даже и здравите. Земеделският министър Румен Порожанов даде обещание обезщетение сред 150 и 225 лв. на животно. Хората се заканиха да не разрешат на ветеринарите да унищожат животните им.

„ Това са разпоредбите при вирусни болести. Единственият метод, който може да ограничи болестта. Вчера съм обиколил регионите и съгласно мен контролът, който трябваше да бъде открит, не беше задоволителен. Направил съм среща с регионалния шеф на „ Гранична полиция”. Двата пръстена, които са нужни, с цел да лимитират болестта – единият е в десеткилометровата зона към огнището, от които би трябвало да се ревизират излизащите коли за животни и продукция и да бъдат дезинфекцирани. Вторият пръстен е общината, където не би трябвало да излиза продукция за страната”, съобщи изпълнителният шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР