Снимка PixabayНовите държави, съобщили за ковид-митации от ферми за норки,

...
Снимка PixabayНовите държави, съобщили за ковид-митации от ферми за норки,
Коментари Харесай

СЗО: Дания и САЩ са сред шестте държави, които са съобщили за нови случаи на коронавирус, свързани с норки

Снимка Pixabay

Новите страни, съобщили за ковид-митации от ферми за норки, са Дания и Съединени американски щати. Те са сред шестте страни, които са съобщили за нови случаи на ковид, свързани с ферми за норки, заяви Световната здравна организация. Италия, Холандия, Испания и Швеция са другите страни, които са разкрили SARS-CoV-2 в норки, се споделя в изказване на СЗО, написа Булнюз.

Дания наложи строги ограничения в северните региони от страната, откакто предизвести, че мутация на вируса е прескочила от норки на хора и е заразила 12 души. Копенхаген предизвести, че разновидността може да заплаши успеваемостта на всяка бъдеща ваксина и разпореди избиването на всички 15-17 милиона норки в страната. Англия в събота забрани влизането на всички чужденци, идващи от Дания, откакто разновидността, обвързвана с ферми за норки, беше открита при хора. Учените споделят, че вирусните разновидности са постоянно срещани и постоянно безвредни и тази не предизвиква по-тежко заболяване при хората. Но датските здравни управляващи показаха угриженост, че този тип, прочут като " Клъстер 5 ", не се попречва от антитела в същата степен като естествения вирус, заради което се опасяват, че това може да заплаши ефикасността на имунизациите, които се създават по целия свят.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР