снимка: PixabayКризата с коронавируса променя много сфери на дейност. Променя

...
снимка: PixabayКризата с коронавируса променя много сфери на дейност. Променя
Коментари Харесай

Ново летище е номер 1 в Европа

снимка: Pixabay

Кризата с ковид трансформира доста сфери на активност. Променя се и пазарът. Ето доказателствата:

Лондонското летище Хийтроу към този момент не е най-голямото в Европа. Титлата му бе отнета от френското Шарл де Гол.

Ръководството на лондонския терминал чака спомагателен спад в пътникопотока тази година, поради влошаващата се обстановка с разпространяването на COVID-19, предава CNN.

" За първи път Париж изпреварва Лондон като водещ летищен терминал. Франкфурт и Амстердам също бързо набират скорост ", декларира изпълнителният шеф на Хийтроу Джон Холанд-Кей.

 

През първите девет месеца на 2020 година през летище Шарл де Гол в Париж са минали 19.27 милиона пасажери, а през Хийтроу - 18.97 милиона.

През Шипхол в Амстердам са минали 17.6 милиона души, а през интернационалното летище във Франкфурт - 16.16 милиона.

Джон Холанд-Кей лобира пред английското държавно управление за въвеждане на интернационален стандарт за осъществяване на PCR проби. По думите му спадът в пътникопотока се дължи точно на неефективното тестване, защото останалите европейски конкурентни терминали към този момент са въвели сходни системи.

" Европейските водачи бяха по-бързи от нас и към този момент берат плодовете от това ", съобщи Джон Холанд-Кей.

Англия възнамерява въвеждането на наложителни проби за посетителите от страните в " рисковата група " на разпространяването на COVID-19 от 1 декември.

Хийтроу чака тази година пасажерите, минали през летището, да са 22.6 милиона спрямо 81 милиона през предходната година.

Авиацията е измежду секторите, които бяха най-силно ударени от пандемията от ковид. През септември общият трафик на пасажерите, минали през европейските летища, записва спад от 73% на годишна база.

Според данните на Асоциацията на европейските летищни оператори над 200 летища на Стария континент са застрашени от банкрут.

Авиокомпаниите също не чакат бързо възобновяване от рецесията. Международната асоциация за въздушен превоз предвижда, че приходите на промишлеността през 2021 година ще се намалят с 46% по отношение на регистрираните през 2019 година 838 милиарда $.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР