Снимка ПиксабейСАЩ са получили информация за нещо опасно, което е

...
Снимка ПиксабейСАЩ са получили информация за нещо опасно, което е
Коментари Харесай

САЩ извършват проверка на предполагаемо изтичане на радиация в Китай

Снимка Пиксабей

Съединени американски щати са получили информация за нещо рисково, което е допустимо да се е случило в най-голяма страна в света. Съединените щати ревизират хипотетично приключване на радиация в Китай, написа Си Ен Ен. Проверката се прави през последната седмица, откакто френска компания, която има част от АЕЦ " Тайшан “, съобщила за " непосредствена нуклеарна опасност “.

Предупреждението от френска страна идва и с обвиняване за китайските управляващи. Според формалния сигнал равнищата на разрешената радиация непрекъснато се вдигали, с цел да се избегне прекъсване на цялата централа, настояват французите. Въпреки притеснителните данни от Франция администрацията на Байдън разгласи, че обектът " не е достигнал сериозни равнища “, настояват източници на Си Ен Ен.

От изданието показват, че е извънредно френска компания да подаде сходен сигнал до Съединените щати. Това би сложило администрацията на Байдън в необикновена обстановка, ако ситуацията се утежни.

От китайска страна няма отговор на въпросите на Си Ен Ен. В същото време от АЕЦ " Тайшан “ разгласиха публично известие, съгласно което няма повишение на радиационните равнища в и към централата.

Според енергиен специалист, който е разговарял със Си Ен Ен, в случай че в действителност има приключване на газ или радиация, това би било индикация за сериозен проблем.

През последните години Китай уголемява нуклеарния си потенциал. До момента на територията на страната работят 16 нуклеарни централи с общо 49 реактора, написа burgas24.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР