Снимка: PexelsВаксинирането на подрастващите у нас стартира на 3 юни,

...
Снимка: PexelsВаксинирането на подрастващите у нас стартира на 3 юни,
Коментари Харесай

Монитор: 869 деца у нас с поставени две ваксини

Снимка: Pexels

Ваксинирането на подрастващите у нас започва на 3 юни, откакто Европейската организация по медикаменти утвърди препарата на производителя Pfizer/BioNTech за лица над 12-годишна възраст.

Близо 900 деца у нас имат сложени две дози от имунизациите против COVID-19. Това сочи направена информация за „ Монитор “ от Министерството на здравеопазването към 27 юли. Точната цифра на подрастващите с напълно приключен имунизационен цикъл е 869. Някаква отбрана против коронавирусната зараза с сложена една доза ваксина имат 2261. Справката демонстрира, че общо поставените дози на деца над 12-годишна възраст са 3130.

За да се отбрани детето от COVID-19, е належащо единият от родителите да попълни формуляра за осведомено единодушие. Имунизирането може да се направи при общопрактикуващия доктор или във имунизационен център. От тези места може и да се вземе имунизационен документ на детето.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР