Снимка PexelsВаксината получи на 16 юли разрешение за използване при

...
Снимка PexelsВаксината получи на 16 юли разрешение за използване при
Коментари Харесай

В Китай одобриха спешното използване на ваксина за деца на възраст между 3 и 17 години

Снимка Pexels

Ваксината получи на 16 юли позволение за потребление при незабавни случаи, се споделя в материала.

Според обявата, първият и вторият стадий от клиничните проучвания на ваксината са извършени в централната китайска провинция Хънан. Индексът на сероконверсия (производството на антитела от организма) е 100%, междинният геометричен титър на антителата (GMT) и показателят на сероконверсия практически не се разграничават от резултатите на възрастните участници в клиничните изпитвания.

Отбелязва се, че препаратът е потвърдил своето високо равнище на безопасност. Не са регистрирани съществени странични резултати – при някои от участниците се е повишавала температурата и е имало болежка на мястото на убождането, написа БГНЕС.

Както оповестява изданието, изпитването на ваксината е почнало на 6 юни в Абу Даби, ОАЕ, и в него са взели участие към 900 индивида от разнообразни националности на възраст от 3 до 17 години.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР