Снимка: PexelsВ САЩ връщат учениците в клас, но при строги

...
Снимка: PexelsВ САЩ връщат учениците в клас, но при строги
Коментари Харесай

В САЩ връщат учениците в клас, но при строги правила

Снимка: Pexels

В Съединени американски щати връщат учениците в клас, само че при строги правила.

Болните в страната през последните 12 дни са над 100 000 дневно. По-висок е и броят на инфектираните с ковид деца, които са в болница - те са над 1800.

В това учебно заведение във Флорида с наслада посрещат децата след лятната почивка. В последните 18 дни в Съединени американски щати беше маркиран връх по заболеваемост от Ковид с доста по-висок от досегашния дневен растеж и 2 милиона новозаразени.

Но въпросът е не дали, а при какви ограничения учениците да се върнат в клас. В доста то щатите се възобновяват присъствено освен часовете, само че и занималните и тренировките, описа за " По света и у нас " Доротея Кадра - шеф на българското учебно заведение във Вашингтон, за което ще важат същите правила.

" В щатите Мериленд и Вирджиния ще е наложително условието за носене на маски във всички учебни здания и в учебните рейсове за всички, без значение дали са имунизирани или не. Учители и личен състав ще би трябвало да показват доказателство за цялостна имунизация, в случай че им е направена такава. Ако пък не, тъй като не е наложително, ще им се вършат проби ", сподели Доротея Кадра.

По предпочитание на родителите, децата до 12 години ще бъдат тествани на инцидентен принцип в учебно заведение. Тестовете за учители, чиновници и възпитаници ще се заплащат от учебните окръзи. В Съединени американски щати има 12 000 такива окръга и всеки от тях дефинира разпоредбите. Родителите са задължени и да осведомят, в случай че детето им е имало контакти със инфектирани, а при проявени признаци ученикът ще е под карантина 10 дни.

" Много учебни заведения използваха лятото, с цел да подобрят системите си за климатизация. Трябва да сме виновни към здравето на всички и да съблюдаваме ограниченията, само че за децата наличието в учебно заведение е несравнимо по - пълноценно и потребно. Децата към този момент са привикнали и ще се оправят. За тях е значимо да са в учебна среда, да са измежду съучениците си и да имат опция за игра и да изразходват сила през междучасията ", изяснява Доротея Кадра.

Ваксинирани с най-малко една доза против коронавирус са над 70% от пълнолетните американци. Ваксинацията на деца, родители и преподаватели се предизвиква, само че не е наложителна, като се изключи щата Калифорния, който вкара наложителна имунизация на учителите. Мерките са разнообразни и във всеки щат. Във Флорида губернаторът забрани наложителните маски в учебно заведение.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР