Снимка: PexelsСтотици български превозвачи са блокирани във Великобритания след блокирането

...
Снимка: PexelsСтотици български превозвачи са блокирани във Великобритания след блокирането
Коментари Харесай

Стотици български превозвачи са блокирани във Великобритания след забраната

Снимка: Pexels

Стотици български превозвачи са блокирани във Англия след блокирането на страната поради новия вариант на ковид.

Ситуацията докара до транспортен безпорядък освен по летищата. Заради рестриктивните мерки, въведени във Англия и в Европа, километрични опашки имаше по границата и на пристанищата към Англия. Километрична беше опашката в Дувър, оповестява Българска национална телевизия.

Неделчо Димитров пътува от Англия за Белгия и по-късно се прибира в България. В момента се намира на автомагистралата в посока Дувър, където тече процедура по освобождението й. Вчера тя беше блокирана от над 2000 камиона.

" Скоро ще се приберем. Мисля, че отвориха пристанището, отвориха и евротунела. Разбрах на 21-ви сутринта, имаше пътни табели, само че нямаше по какъв начин да реагираме овреме ", описа водачът.

Той добави, че до момента в който чакат, не са получили никаква информация от управляващите, дали са им единствено вода. Изрази вяра, че няма да има проблеми и ще може да се върне в България. Заради транспортния безпорядък се движи с 14 часа забавяне.

Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи съобщи, че е можело да се вземат по-адекватни ограничения.

" Вчера наблюдавахме опашката да нараства до 75 км, което е безумство, в случай, че стопираме товарен трафик, като нееднократно сме чували, че рискът от преместване на болестта при интернационалните водачи е по-нисък, в сравнение с при другите жители, които пътуват. Така че блокирайки Англия и европейската стопанска система за 48 часа, е нещо, което всички ще берем следствията оттук насетне ", добави той.

Според него, в навечерието на Брекзит, британското държавно управление е можело да направи кулоар, с цел да може товарният трафик да не бъде обиден. Той изрази мнение, че новият вариант циркулира във Англия от септември, а затварянето на границите преди Коледа, в този миг е безусловно безумство.

Близо 350 български водачи бяха блокирани на границите в Обединеното кралство след затварянето. 50-80 са директно на опашката, а другите са отбити по буферни паркинги.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР