Снимка PexelsСобствениците и служители в заведения окончателно отказват да се

...
Снимка PexelsСобствениците и служители в заведения окончателно отказват да се
Коментари Харесай

Ресторантьорите скачат срещу ултиматума на Кацаров: Никакво затваряне повече! Ваксините са безплатни, всеки да си решава

Снимка Pexels

Собствениците и чиновници в заведения дефинитивно отхвърлят да се съгласяват повече с ултиматумите на здравните министри от което и да е държавно управление. 

Вчера от министерството на опазването на здравето се пробваха да ни приготвят за ново затваряне на бизнеса. От показания Национален проект за справяне с пандемията излиза наяве, че още веднъж първите пострадали ще бъдат заведенията, като нощните такива на процедура не получават никакъв късмет за оцеляване. За нас продължаващата фиксация върху дребния и междинен бизнес е необяснима и неправилна. Нашият, а и доста съпътстващи сектори няма да оцелеят при ново затваряне. Това е простата икономическа логичност на бизнеса, който претърпя серия от удари през последната година и половина и продължава да поема най-голямата тежест на рецесията, написа.

Категорично се разгласяваме срещу ново затваряне и дискриминационното отношение към бранша ни и даже не отваряме скоба, че още веднъж не се приказва за възможните обезщетения, които биха получили всички наранени от него. А предвид на обстоятелството, че към този момент става дума за фактическото оцеляване на бизнеси и чиновници, обезщетенията би трябвало да са на 100%! Вярваме, че няма да се наложи държавният бюджет да бъде подложен на това…

Въпросният проект още веднъж е изработен, без да е взето експертното мнение на тези, които визира. Затова настояваме браншовите организации да вземат участие с специалисти при създаването на сходни документи. Защото сега, критериите кой-кога затваря, доколко затваря, по каква причина затваря и за какво е значимо да затвори точно той, са изцяло неразбираеми и спорни. Ние знаем, че ще има нова вълна на Сovid 19, тъй като това е естественото развиване на всеки вирус. Но това не значи, че ще се съгласим още веднъж да бъдем изкупителни жертви на имитацията на " ограничения ".

В последна сметка обстоятелствата са следните:

На 28 април, когато отвориха нощните заведения в България (първи в цяла Европа) имахме по 2000 нови случая дневно! Днес 09.07., 10 седмици по-късно, имаме под 100 случая дневно при работещи всички нощни и дневни заведения. Това ясно демонстрира, че работещите заведения в България по никакъв метод не усилват заболеваемостта. Напротив – това ограничи нерагламентираните събирания на хора и в последните 10 седмици тя спадна над 20 пъти. Факт!

В момента в България има пребогат брой ваксини от всички типове и настоятелно молим да се направи нужното те да бъдат употребявани по предопределение, а не да бъдат наказвани бизнеси. Всеки има достъп до тях и може да избере свободно дали да се имунизира и с коя ваксина да го направи. В този миг не можем по никакъв метод да приемем, че ние още веднъж ще сме нарочени за изкупителни жертви в имитацията на " ограничения "!

След като към този момент има ваксина против С19, то отговорността за личното си здраве я носи самичък за себе си всеки български жител! Не е обикновено още веднъж да обричате на банкрут, бедност и апетит над 300 000 млади и работливи българи, директно заети в нашия отрасъл и още 200 000 в съпътстващи бизнеси, с цел да пазят от заразяване тези, които не желаят да се имунизират, не считат вируса за рисков или са решили, че сами ще носят риска да се заразят!

Когато всеки може свободно да се имунизира и защищити от С19, да се затварят стотици хиляди работни места е освен ненужно, само че и нездравословно и дискриминационно!

СЗБ и БАЗ не одобряваме никаква форма на затваряне оттук насетне, с цел да се имитира битка с вирус, в случай, че има налична и безвъзмездна за всички ваксина.

И за край – настояваме да няма повече затваряне на бизнеси и ясна тактика за справяне със слабия интерес към имунизацията!

Очакваме управляващите (които и да са те) ясно да кажат:

" Повече в никакъв случай нищо няма да се затваря поради вирус, за който има БЕЗПЛАТНА ваксина! "

Всеки самичък би трябвало да дава отговор за личното си здраве, а не тежестта за персоналните решения на група от хора да се трансферира на бизнеса! Ако през 2019-2020 година пандемията беше публичен проблем, то през тази година тя към този момент е персонално решение и отговорност.

Говорете по какъв начин ще постигнете имунизация и групов имунитет, а не по какъв начин ще затваряте бизнеси!

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР