Снимка: PexelsСкандал на летището - след полет от Лондон до

...
Снимка: PexelsСкандал на летището - след полет от Лондон до
Коментари Харесай

Не признаха тестовете на две жени, завърнали се от Лондон в София

Снимка: Pexels

Скандал на летището - след полет от Лондон до София управляващите у нас не признаха тестванията на две българки, направени на Острова. Така дамите би трябвало да останат под 10-дневна карантина до момента в който не си създадат нов тест у нас, съобщи Българска национална телевизия.

Причината е, че на никое място в бланките, които носят от Англия, не написа, че пробата е PCR.

Мария и Геновева идват от Лондон. Самолетът бил от огромните и цялостен. С кацането на българска земя им съобщили: " Да не стават от местата си, с цел да ги извозят на групички.

" Стояхме към час, до момента в който ни извозят всичките - групичка по групичка. Когато идваме към този момент на летището, слизаме от рейса, става известно същият безпорядък, всичките хора отново на едно място ", споделя Мария Денкова пред националната телевизия.

Започнала инспекцията за PCR проби. Мария, която към този момент е прекарала ковид, си направила тест в Лондон в държавна, а не в частна лаборатория.

" Държавната лаборатория е гратис. Частната лаборатория стартира от 100 паунда ", сподели Мария. Тя посочила негативния резултат от своя тест на телефона. " Направен ми е 48 часа преди пътешестване - чакала съм повече от 24 часа да ми излезе резултатът. Това е номерчето, там не се работи с химикалче и листче. Там е всичко онлайн и с телефона. С този безвъзмезден държавен PCR тест ми споделят, че е недействителен ", сподели Мария Денкова.

" Трябва да бъдат изписани имената на лицето, че пробата, който е осъществен, да бъде по метода на PCR, датата на осъществяването и още няколко паспортни данни, които тук не се съдържат. Нямаме условие дали ще бъде заплатен или безвъзмезден теста. Имаме условие като страна за метода ", разяснява доктор Ирина Гайтаневска - шеф отдел Епидемиология и надзор на заразните заболявания.

Ключовата дума е PCR - няма я и в есемеса на Мария. За РЗИ това не е първият сходен проблем с държаната лаборатория във Англия. Затова през здравното министерство запитали английското посолство.

" От Британското посолство ни е обещано мнение, че не всички проби, осъществявани в тази лаборатория, са по метода на PCR, т.е. ние няма по какъв начин да знаем, в случай че категорично не е упоменато в лабораторния резултат, че е PCR ", сподели доктор Ирина Гайтаневска - шеф отдел Епидемиология и надзор на заразните заболявания. Мария и Геновева остават под карантина. А на следващия ден ще си вършат нови проби, на които ще я има - думата PCR.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР