Снимка: PexelsСериозни мерки и в Кипър срещу коронавируса. Засяга най-засегнатите

...
Снимка: PexelsСериозни мерки и в Кипър срещу коронавируса. Засяга най-засегнатите
Коментари Харесай

Под карантина от днес до 30 ноември са двете най-засегнати от коронавируса области в Кипър

Снимка: Pexels

Сериозни ограничения и в Кипър против ковид. Засяга най-засегнатите области.

Под карантина от през днешния ден до 30 ноември са двете най-засегнати от ковид области в Кипър. В цялата страна се вкарват редица забрани. Нови, още по-строги ограничения за битка с разпространяването на Covid-19 разгласи държавното управление нощес - единствено седмица след влизането в действие на предходните ограничавания.

Два пакета с общо 35 групи незабавни ограничения на локално и национално равнище заяви здравният министър Константинос Йоану, след послание към нацията на президента Никос Анастасиадис.

Най-строги дейности се подхващат в административните области Лимасол и Пафос, откъдето през последните две седмици идват 70% от записаните новозаразени и където до момента настоящите ограничавания не дават претенции резултат.  Правителството постанова карантина за двете области до края на месеца, влизането и излизането от тях и пътешестване към други елементи на страната е неразрешено. Вечерният час в тях е от 20.00 ч. до 5.00 ч. Забраняват се събирания на публични места, паркове, площади, места за пикник, плажове. Затварят се заведенията за публично хранене, молове, магазини, с изключения на обекти за търговия с храни и аптеки.

На територията на цялата страна остават в действие въведените до момента ограничавания, в това число вечерният час от 23.00 ч. до 5.00 ч., като в допълнение се затварят детските площадки и тематични паркове, стопират се конференции, изложения и други всеобщи събития.

Правителството на Кипър е обезпокоеното, че дневният брой на новозаразените се задържа на високо равнище, усилват се и признатите в болница.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР