Снимка PexelsСблъсъци между националисти и полиция избухнаха пред президентството в

...
Снимка PexelsСблъсъци между националисти и полиция избухнаха пред президентството в
Коментари Харесай

Националисти опитаха да нахлуят в президентството на Украйна

Снимка Pexels

Сблъсъци сред националисти и полиция избухнаха пред президентството в украинската столица Киев. Ранени са 7 полицейски чиновници и още няколко души от националната армия, написа БНР.

Пред президентството в Киев се събраха стачкуващи, болшинството от тях последователи на партията " Национален корпус ", основана въз основата на батальона " Азов ", чиито членове се проверяват по углавно дело в Русия. Те скандираха националистически лозунги и се оповестиха срещу по този начин наречената капитулация на Украйна пред Кремъл и договаряния с терористите от Донбас.

Националистите се пробваха да нахлуят в президентството, което е под засилена защита. Замеряха чиновниците на реда с бомбички павета, възпламениха и гуми.

Във Facebook от Министерството на вътрешните работи написаха, че протестиращите сами са предизвикали конфликтите, откакто са отказали да преминат инспекция за неразрешени предмети - наложителна при приближаване до постройката на президентството.

След акцията пред президентството извънредно десните се насочиха към жилищна постройката, където съгласно тях има квартира на украинския президент Володимир Зеленски. Там до конфликти и произшествия не се стигна.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР