Снимка PexelsПрепаратът е одобрен в десетки държави и решението на

...
Снимка PexelsПрепаратът е одобрен в десетки държави и решението на
Коментари Харесай

Руската ваксина ще се прави в Бразилия

Снимка Pexels

Препаратът е утвърден в десетки страни и решението на учените в Бразилия  беше ненапълно ненадейно .

От друга страна жноамериканската страна има огромна потребност от имунизация на популацията.

Бразилската компания Uniao Química Farmaceutica  ще стартира производството на съветската ваксина  срещу COVID-19 - " Спутник V " през идната седмица, съобщи АП. Агенцията отбелязва, че здравният регулатор на латиноамериканската страна към момента не е одобрил незабавното потребление на медикамента.

" Възнамеряваме да стартираме производството през идната седмица предвид на износа ", изясни основният изпълнителен шеф на компанията Фернандо Маркис, разяснявайки решението.

Ходът идва седмица  след като бразилската здравна регулаторна организация реши да не позволява потреблението на " Спутник V ", базирайки се на съображения за сигурност на пациентите.

Отказът на Бразилия да утвърди съветската ваксина " Спутник V " провокира доста мнения по целия свят. Препаратът е утвърден в десетки страни и решението на учените в Бразилия  беше ненапълно ненадейно . Още повече, южноамериканската страна има огромна потребност от имунизация на популацията.

Но петимата учени в борда на държавния регулатор Анвиса гласоподаваха единомислещо. Според тях съветската ваксина има дефекти, които не могат да бъдат подценени. Липсвала и документи за изпитванията и нейната сигурност.

Руският фонд за вложения, който създава " Спутник V ", се опълчи на мнението на бразилските специалисти.  А разногласието върви , до момента в който Европейската организация за медикаментите изследва имунизацията за възможна приложимост в Евросъюза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР