Снимка: PexelsИнститутът Роберт Кох е съставил списък на 15-те страни

...
Снимка: PexelsИнститутът Роберт Кох е съставил списък на 15-те страни
Коментари Харесай

Институтът Роберт Кох: България е пета сред страните в Европа, от които пристигат най-много заразени

Снимка: Pexels

Институтът " Роберт Кох " е съставил лист на 15-те страни в Европа, от които се завръщат най-вече хора, инфектирани с ковид. България е пета в тази ранглиста.

На доста места в Германия свършиха летните ваканции на учениците и летовниците последователно се завръщат от чужбина. Но измежду тях има мнозина, които носят оттова освен хубавите си мемоари, само че и инфекции с ковид.

Институтът „ Роберт Кох " е съставил лист на 15-те страни, от които се завръщат най-вече хора, инфектирани с ковид. В тази ранглиста са обхванати случаи от общо 4 седмици – сред 13 юли и 9 август 2020 година.

Балканите и известните туристически дестинации

В нея се съдържат страните, които най-често са били споменавани от завръщащи се хора, дали позитивен тест за ковид. Освен страните от Западните Балкани, постоянно са споменавани и страни, в които немските туристи обичат да почиват.

Все отново би трябвало да се подчертае, че не е изцяло ясно дали въпросните пасажери са се заразили с вируса точно в чужбина. Тъй като максимален си остава броят на хората, които през същия интервал са се заразили в самата Германия.

Ето описът на " Роберт Кох ":

1. Косово

Косово оглавява класацията. Страната е била упомената от 1096 инфектирани с ковид хора, завърнали се в Германия. Там, също както и в множеството останали страни от Западните Балкани, броят на инфекциите сега пораства, по тази причина немското външно министерство излезе с предизвестие за пътувания до района.

2. Tурция

Общо 501 случая на болест, които евентуално са с източник Турция, са регистрирани във въпросния интервал. Макар да бе анулирано предизвестието за пътувания до три туристически района в Турция, подозренията, че обстановката там е рискова, си остават. В началото на август турската Лекарска камара заяви, че интензивните кревати в клиниките на столицата Анкара са запълнени на 100%.

3. Хърватия

Трета по брой на споменавания е Хърватия - друга известна туристическа страна за германците. Официално предизвестие за пътувания до такава степен влиза в действие от понеделник (17.8), заради непрекъснато увеличаващите се болести в страната.

4. Сърбия

В тази балканска страна през последните месеци имаше гневни митинги против ограниченията на сръбското държавно управление за ограничение на пандемията. Официално предизвестие за пътувания до Сърбия обаче към този момент няма.

5. България

Общо 166 пасажери с позитивен тест са загатнали България като евентуален източник на болестта, заяви „ Роберт Кох ". Предупреждение за пътувания към този момент са отправени единствено за три района в България - Варна, Добрич и Благоевград.

Шеста в листата е Босна и Херцеговина, следвана от Румъния, Полша, Испания, Македония, Албания, Нидерландия и Австрия. Последните две места в класацията се заемат от Франция и Украйна.

Редица издания напомнят и това, че като рисков район или страна се дефинира оня, в който броят на новите инфекции надминава 50 на 100 000 души. Такъв сега е казусът с Босна и Херцеговина, Черна гора, Люксембург и елементи от Белгия, България, Испания и Румъния.

За завръщащите се от тези страни или региони от 8 август в Германия е въведено наложително проучване за ковид. На някои летища и ж.п.-гари са построени пунктове за взимане на проби. Задължение на влизащите в страната от тези дестинации е да осведомят съответната здравна работа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР