Снимка: PexelsИндивидуални чинове, маски за децата над 6 години, ограничени

...
Снимка: PexelsИндивидуални чинове, маски за децата над 6 години, ограничени
Коментари Харесай

Училищата в Италия се готвят за рисково начало на учебната година

Снимка: Pexels

Индивидуални чинове, маски за децата над 6 години, лимитирани карантини при положение на болест: към този момент се обрисува каква ще бъде новата образователна година в Италия, започваща на 14 септември след шест дълги месеца на отдалечено образование и почивка, само че на фона на обезпокоително увеличение на случаите на новозаразени, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Завръщането на учебно заведение е от главно значение, изключително за децата от уязвими фамилии. Ако не го създадем, това ще значи да ги изоставим на улицата: незаконният свят и мафията единствено това чакат ", сподели предишния петък италианската министърка на образованието Лучия Адзолина пред в. " Република ".

Въпреки компликациите в намиране на спомагателни пространства в не изключително просторните учебни заведения или закъснението в доставките на самостоятелни чинове, тъй като търговете за публичните поръчки едвам завършиха, решено бе, че за множеството от 8-те милиона възпитаници в държавните учебни заведения новата образователна година ще стартира след три седмици.

От 1 септември някои възпитаници ще имат часове за наваксване на материала, сподели също Адзолина.

Но остава една огромна незнайна - напредъкът на епидемията. От няколко дни има обезпокоително повишаване на случаите на болест, изключително при младите, завърнали се от почивка.

А и една седмица след началото на образователната година на 14 септември учебните заведения, които преди малко са били дезинфекцирани, ще бъдат употребявани някъде за локални избори с опция за втори тур две седмици по-късно. Три от общо 20 области отложиха към този момент датата на началото на образователната година, с цел да избегнат този проблем.

Наливайки масло в огъня на този така и така доста полемичен въпрос, министърката на образованието, която е гимназиална учителка, издигната на поста от " Движение 5 звезди ", разкритикува в петък " саботажа " от страна на някои училищен синдикати. И си навлече рецензии от същите тези синдикалисти и от политиците, които желаят повече запаси за образованието, " изключителни " ограничения за началото на новата образователна година и подлагат на критика държавното управление, че не прави задоволително по въпроса.

Италия, първата страна, наранена в Европа от Ковид-19, затвори учебните заведения и университетите си на 5 март, няколко дни преди въвеждането на общата строга изолираност, траяла над 2 месеца.

Дългоочакваните подробни инструкции на държавното управление за справяне с съответни случаи на болест в учебните заведения бяха оповестени в петък. Стратегията се базира на карантиниране на хора, които са в стеснен контакт с ученика или преподавателя, който е дал позитивен резултат на теста за ковид. Но няма да има автоматизирано налагане на карантина на целия клас на ученика или на всички преподаватели.

" Само един доказан случай в едно учебно заведение не би трябвало да е определящ за неговото затваряне, изключително в случай че процентът на предаване на болестта в общността и обитаемото място не е висок ", се споделя в напътствията, в които се прецизира, че решенията са в прерогативите на локалните здравни управляващи. Те могат по-специално да изпращат в учебното заведение мобилни звена за осъществяване на проби. Диагностициран с ковид възпитаник ще може да се върне на учебно заведение единствено след два негативни теста, направени в период от 24 часа.

Стратегията за откриването на новата образователна година изисква тясна връзка сред фамилиите и учебното заведение за здравословното положение на учениците, повсеместен взор върху всички отсъствия по медицински аргументи, с цел да бъде открит необикновен предел в даден клас, и съществуване на точни присъствени описи, с цел да се проследят контактите.

Температурата на учениците би трябвало да бъде измервана вкъщи и учениците, които имат над 37,5 градуса, би трябвало да си останат у дома.

Най-конкретната мярка за новата образователна година касае доставката от 8 септември на 2,4 милиона самостоятелни чинове, по-специално в южната част на страната. Единадесет предприятия преди малко завоюваха търговете за публични поръчки, извършени в средата на август.

Има риск доставките да се проточат до октомври, тъй че на всички места, където не може да бъде спазвана безвредната отдалеченост от един метър сред седящите възпитаници, ще би трябвало да се носи маска.

Маските ще бъдат наложителни от 6-годишна възраст, когато учениците се придвижват от едно място на друго, предложи научната комисия към държавното управление. Маските обаче ще могат да се смъкват при изпитване, в стола (където учениците ще вървят на групи, една след друга) или във физкултурните салони.

Около 11 милиона безвъзмездни маски ще бъдат раздавани всеки ден на учениците и на личния състав. И всяка седмица ще се доставят над 170 000 литра дезинфекциращ гел.

Преподавателите ще бъдат тествани от тази седмица до 7 септември на доброволна основа от техния фамилен доктор. За тази цел са предопределени два милиона бързи теста.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР