Снимка: PexelsФранция подготвя разхлабване на мерките, въведени заради коронавируса. Ограниченията

...
Снимка: PexelsФранция подготвя разхлабване на мерките, въведени заради коронавируса. Ограниченията
Коментари Харесай

Франция започва посстепенно разхлабване на мерките

Снимка: Pexels

Франция приготвя разхлабване на ограниченията, въведени поради ковид. Ограниченията за вътрешните пътувания ще бъдат вдигнати на 3 май, удостовери френският министър председател Жан Кастекс. На същата дата ще отворят порти и част от учебните заведения.

 

Излизането на страната от строгия локдаун планува питейните заведения, заведенията за хранене и културните обекти да проработят към средата на месец май, в случай че пандемията разрешава.

От събота във Франция стартират да се ползват и имунизациите на „ Джонсън и Джонсън ”.

„ Здравната обстановка в страната ни се усъвършенства. През последните 10 дни следим същински спад в предаването на вируси. Пикът на третата вълна наподобява е зад нас, стартира и спад на епидемиологичния напън. Трябва обаче да останем доста бдителни. Имаме удостоверение, че английският вариант на вируса, пред който сме изправени, е по-заразен, а битката с него по-трудна. Затова и забавянето на случаите, което следим, е два пъти по-бавно, в сравнение с по време на карантината през ноември ”, съобщи министър-председателят на Франция Жан Кастекс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР