Снимка: PexelsЕвропейската комисия потвърди интереса си да участва в механизма

...
Снимка: PexelsЕвропейската комисия потвърди интереса си да участва в механизма
Коментари Харесай

ЕК се присъедини към механизма за световен достъп до ваксина срещу COVID-19

Снимка: Pexels

Европейската комисия удостовери интереса си да взе участие в механизма COVAX за обективен и всеобщ достъп до финансово налични ваксини против COVID-19 за всички, които се нуждаят от тях. Като част от напъните на „ Екип Европа “ през днешния ден Комисията също по този начин разгласи, че ще даде 400 милиона евро за гаранции в поддръжка на COVAX и на неговите цели в подтекста на световните дейности против ковид. Това оповестиха от пресцентъра на Европейската комисия.

Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, съобщи: Сътрудничеството в международен мащаб е единственият метод за превъзмогване на световна пандемия. В рамките на световните дейности против ковид и на акцията „ Глобална цел: обединени за нашето бъдеще “ видяхме по какъв начин светът стана едно цяло. До този миг са обещани съвсем 16 милиарда евро и най-талантливите откриватели и реномирани организации сплотяват своите старания, с цел да дават ваксини, проби и способи за лекуване, които ще бъдат наше универсално и общо богатство. Днес Комисията афишира присъединяване в размер на 400 милиона евро в COVAX, с цел да работим дружно за закупуването на бъдещи ваксини в интерес на страните с ниски и междинни приходи. Уверена съм, че това ще ни приближи до нашата цел: дружно да победим този вирус.

С механизма COVAX, управителен взаимно от GAVI — Алианса за ваксини, Коалицията за нововъведения в региона на епидемиологичната подготвеност (CEPI) и СЗО, се цели да се форсира създаването и производството на ваксини против COVID-19 и да се обезпечи на обективна основа равнопоставен достъп до тях за всички страни по света.

Като част от взаимния ангажимент на Европейски Съюз (от страна на Комисията, страните членки и европейските финансови институции, по-специално ЕИБ) за активизиране на запаси за световните дейности против ковид Комисията има намерение да активизира до 400 милиона евро под формата на гаранции в поддръжка на COVAX и неговите съществени цели в границите на напъните на „ Екип Европа “. Подробните условия за присъединяване и приноса на Европейски Съюз ще бъдат конкретизирани през идващите дни и седмици. „ Екип Европа “ е подготвен да даде своя експертен опит и своите запаси в услуга на COVAX, с цел да се форсира и разрасне създаването и индустриалното застраховане на световни доставки на ваксини за жителите по целия свят, както в бедните, по този начин и в богатите страни.

Участието на Европейски Съюз в COVAX ще добави водените от Европейски Съюз понастоящем договаряния с производители на ваксини, с които се цели да се усили техният индустриален потенциал, като се способства за напъните в международен мащаб.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР