Снимка PexelsБългария поиска безвъзмездно 6,6 милиарда евро по бюджета на

...
Снимка PexelsБългария поиска безвъзмездно 6,6 милиарда евро по бюджета на
Коментари Харесай

България поиска безвъзмездно 6,6 милиарда евро по бюджета на ЕС за възстановяване на икономиката

Снимка Pexels

България изиска безплатно 6,6 милиарда евро по бюджета на Европейски Съюз за възобновяване на стопанската система. Европейската комисия удостовери през днешния ден, че е получила проекта ни. Предстои комисията да изготви оценка, а по-късно проектът да бъде одобрен от Съвета на Европейски Съюз, посочи представител на Европейска комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Планът дефинира промените и плановете за бюджетни вложения, които България има намерение да реализира със средствата от Европейски Съюз. Планът бе показан, откакто Европейска комисия и българските управляващи имаха натоварен разговор, се показва в известие на комисията.

 
България изиска безплатно 6,6 милиарда евро по бюджета на Европейски Съюз за възобновяване на стопанската система. Българският проект е структуриран към четири стълба: Иновативна България, Зелена България, Свързана България и Справедлива България. Планът включва ограничения в области като декарбонизацията на стопанската система, образованието и уменията, научните проучвания и нововъведенията, интелигентната индустрия, енергийната успеваемост, устойчивото селско стопанство, цифровата съгласуваност, общественото приобщаване и опазването на здравето. Проектите в проекта са разгърнати до 2026 година, разяснява комисията. В проекта се оферират планове в пет от общо седемте европейски водещи области, се показва в известието.

Комисията ще оцени проекта на България по 11 условия. Тази оценка ще включва обзор, дали проектът способства за ефикасното превъзмогване на всички или на забележителна част от провокациите, набелязани в съответните характерни за всяка страна рекомендации, отправени в границите на европейския учебен срок. Комисията ще оцени дали в проекта е планувано най-малко 37 на 100 от разноските да бъдат за вложения и промени в поддръжка на задачите за запазване на околната среда и най-малко 20 на 100 - за цифровия преход.

Когато оценката на комисията е подготвена, Съветът на Европейски Съюз ще има четири седмици за утвърждение, разясни представител на Европейска комисия. Той посочи, че до момента Европейска комисия е одобрила проектите на 22 страни, а Съветът на Европейски Съюз - на 19 страни. Досега комисията е почнала погашение на средства към 17 страни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР