Снимка PexelsАмериканска компания иска да изпраща търсачи на силни усещания

...
Снимка PexelsАмериканска компания иска да изпраща търсачи на силни усещания
Коментари Харесай

Фирма ще предлага полети с балон от Аляска до ръба на космоса

Снимка Pexels

Американска компания желае да изпраща търсачи на мощни чувства на полет от повърхността на Земята в Аляска до най-високите пластове на атмосферата, заяви Асошиейтед прес.

Стартъп компанията " Спейс Пърспектив " от щата Флорида има намерение да провежда полетите от космодрума в Кодиак, Аляска, заяви локалното издание " Анкоридж дейли нюз ".

Полетите с балон ще бъдат ръководени от екипаж. 8 пасажери ще летят в капсула, носена от водороден балон с размерите на футболно игрище.

Цената на шестчасовото премеждие за всеки от пасажерите ще е към 125 000 $, добавя Българска телеграфна агенция.

Полетите до ръба на космоса от Кодиак ще са вероятни до няколко години и ще са от изгода за туризма в Аляска, сподели Марк Лестър, изпълнителен шеф на " Аляска Еърспейс Корп ".

" Хора от целия свят ще желаят да дойдат в Аляска и да се любуват на северното зарево от ръба на космоса ", счита той.

" Аляска Еърспейс " и " Спейс Пърспектив " ще тестват и усъвършенстват дейностите на космодрума и ще приготвят всичко належащо за приемане на лицензи за полети от американската Федерална авиационна администрация.

" Спейс Пърспектив " възнамерява да извърши непилотиран експериментален полет от галактическия център " Кенеди " на НАСА следващата година.

Пътниците на борда на капсулата в началото ще бъдат издигани в продължение на два часа до височина от към 19 километра. Тогава ще имат опция да разгласяват в обществените мрежи усещанията си от претърпяното и да изпращат данни на Земята. След това капсулата " Нептун " стартира двучасово слизане надолу, под балона и пада в океана в региона на о.Кодиак и Алеутските острови, откъдето кора ще поеме пасажерите, обясниха от " Аляска Еърспейс ".

Дизайнът и технологията на балона са заимствани от технология на НАСА, употребена десетилетия наред за полетите на огромни проучвателен телескопи.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР