Снимка: Петел, архивПоредна акция срещу безотговорни и агресивни шофьори стартира

...
Снимка: Петел, архивПоредна акция срещу безотговорни и агресивни шофьори стартира
Коментари Харесай

Пътна полиция: Видите ли агресивен шофьор, веднага се обадете на 112!

Снимка: Петел, списък

Поредна акция против безотговорни и нападателни водачи започва Пътна полиция. От там приканват жителите да подават сигнали на телефон 112 за въпросни хора на пътя, а на посочените на страницата на Министерство на вътрешните работи електронни адреси да пускат видеоклипове, документиращи нарушавания.

Това стана при анонсирането на следващата акция, ориентирана против необятен кръг подлежащи на санкции дейности на пътя.

Засилен надзор в градовете, където стават 62% от тежките произшествия, изключително внимание за минаването на алено, погрешно секване и лишаване на преимущество както на коли, по този начин и на пешеходци, са измежду акцентите в новата интервенция.

От " Пътна полиция " напомнят, че при две минавания на алено или неспиране на пешеходна пътека в границите на година глобата е 200 лв. и лишаване на книжката за месец.

При последната интервенция с фокус тъкмо върху правата и отговорностите на пешеходците за пет дни са санкционирани 714 души за погрешно секване и 48 водачи, които не са спрели на пешеходна пътека.

Извън обитаемоте места при новата интервенция ще се следи за погрешно изпреварване, погрешно придвижване по пътното платно и инспекция на водачи с нападателно и несъответстващо държание.

При последната интервенция от 29 януари до 2 февруари са спрени 126 водачи, карали пили, и 58 карали под влияние на опиати. От " Пътната полиция " означават, че към момента доста хора не употребяват защитните колани, като санкционираните за 5 дни за това са 1310.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР