Снимка: Министерство на отбраната на Русия БТА/АПРусия нанесе днес ракетни

...
Снимка: Министерство на отбраната на Русия БТА/АПРусия нанесе днес ракетни
Коментари Харесай

Нови ракетни нападения над Украйна

Снимка: Министерство на защитата на Русия БТА/АП
Русия нанесе през днешния ден ракетни удари по Украйна, оповестиха украински представители, представени от Ройтерс.

Представителите обявиха, че системите за противовъздушна защита в Южна Украйна са свалили осем ракети „ Калибър “, изстреляни от транспортен съд в Черно море. Други ракети обаче са поразили Северна и Западна Украйна, а също по този начин и централните Днепропетровска и Кировоградска област.

Една ракета удари промишлен обект в западния украински град Лвов, предизвиквайки пожар, който към този момент е овладян, оповестиха управляващите.

Руските войски, които бяха подсилени с десетки хиляди мобилизирани, подхващат през последните седмици от ден на ден наземни офанзиви в Южна и Източна Украйна, отбелязва Ройтерс.

„ Настъплението на врага продължава на изток, (с) денонощни офанзиви “, съобщи през вчерашния ден украинският заместник-министър на защитата Ганна Маляр. „ Ситуацията е напрегната. Бойците ни обаче не разрешават на врага да реализира задачите си и нанасят доста съществени загуби “, написа тя в приложението „ Телеграм “.

По-рано през вчерашния ден съветското министерство на защитата заяви, че украинските сили са отстъпили пред съветските интервенции в Луганска област, само че не даде детайлности, отбелязва Ройтерс, допълвайки, че не било допустимо да ревизира информацията.

„ При настъплението… украинските войски се изтеглиха безредно на разстояние до 3 км от заеманите преди този момент линии “, разгласи в „ Телеграм “ министерството. То не посочи в коя част на Луганск е била подхваната офанзивата.
„ Тази пролет би трябвало да се почувства, че Украйна се движи към победа “
Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение.Той посочи, че това се отнася за подготовката на отбранителни сили на страната, доставките на оръжие и стратегическата самодейност във войната:

„ Всички опити на Русия да си върне самодейността би трябвало да бъдат сломени и съм убеден, че ще го реализираме. Нашата задача е да създадем по този начин, че врагът да има все по-малко предпочитание да държи украинските територии под окупация “.

Сред обсъжданите цели е икономическото възобновяване на Украйна. Правителството приготвя нови обилни стъпки за дерегулиране на украинската стопанска система и за основаване на работни места, уточни украинският президент.

Украинската държавна оръжейна компания „ Укроборонпром “ заяви, че е почнала взаимно произвеждане на артилерийски снаряди с централноевропейска страна членка на НАТО. Тя заяви също, че възнамерява да създава и създава други оръжия и военно съоръжение със съюзнически страни.

Източник: БТА/БНР
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР