Снимка Флагман.бгКметът на Община Камено Жельо Вардунски обяви пред репортер

...
Снимка Флагман.бгКметът на Община Камено Жельо Вардунски обяви пред репортер
Коментари Харесай

Кметът на Камено: Създаваме съвети от местни хора, с които да разпределяме помощите след бедствието

Снимка Флагман.бг

Кметът на Община Камено Жельо Вардунски разгласи пред кореспондент на Флагман.бг, че в най-засегнатите от водното злополучие обитаеми места ще бъдат основани публични препоръки, които ще решат по какъв начин тъкмо да бъдат разпределени събраните помощи за потърпевшите. По гледище на Вардунски в тях ще бъдат включени по петима локални поданици, които да вземат участие в целия развой.

„ Стремим се да разпределяме помощите по най-прозрачен метод, с цел да няма проблеми. Можем да задържим ден-два, само че до момента в който не се създадат тези публични препоръки и до момента в който локалните не се включат интензивно в разпределението на помощите, аз не желая да избързваме и някой да бъде ощетен. Искам всичко да е заслужено! ”, съобщи за Флагман.бг градоначалникът.

Жельо Вардунски и през днешния ден беше на терен – описвайки къща по къща дружно с инженерите какво тъкмо е належащо да бъде ремонтирано във всеки дом. След това описите ще бъдат прегледани и разисквани от публичните препоръки, преди да започват ремонтите. Кметът на Камено съобщи, че това ще се случи още в четвъртък.

„ 36 къщи са незабавни. Те са най-засегнати и са на хора, които няма къде да живеят зимата. Затова ще стартираме от тях. Имаме подготвеност и благоприятни условия къде да настаним хората, само че те не желаят да си напущат домовете си. Затова ние по най-бързия метод би трябвало да реагираме и да не позволяваме да живеят във влагата или да останат без покрив над главите през зимата ”, разяснява Жельо Вардунски.

Кметът на Камено заяви още една добра вест за потърпевшите от потопа. Той разкри, че от Министерството на земеделието са дали обещание да обезщетят всички, които изгубили домашните си животни след бедствието на 25-ти октомври.

Вардунски срещна през днешния ден на място омбудсмана Мая Манолова със обстановката след водния пъкъл в общината.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР