снимка: Евгений Станимиров, Спаси ВарнаЕдна абсурдна гледка, с която варненци

...
снимка: Евгений Станимиров, Спаси ВарнаЕдна абсурдна гледка, с която варненци
Коментари Харесай

Снимка и силен коментар във Фейсбук: Европа знае ли, че дава пари за надграждане на провала във Варна?

снимка: Евгений Станимиров, " Спаси Варна "

Една неуместна панорама, с която варненци към този момент сякаш привикнаха, провокира изострен коментар в групата във Facebook " Спаси Варна ". Става въпрос за неработещите терминали за продажба на билети, построени с европейски пари по плана интегриран градски превоз.

Четвърта година откакто трябваше да бъдат пуснати, те стоят в града като монумент на неуспеха на най-амбициозния европроект на морския град. Ето какво гласи коментарът на " Спаси Варна ":

Спомняте ли си, че 115 МИЛИОНА бяха изхарчени за " най-големия инфраструктурен план на общината "? 
Интегриран Градски Транспорт.

Проекта умерено може да се дефинира като цялостен неуспех. Освен автомати за билети по плана трябваше да бъде построен бърз автобусен кулоар (BRT), система за обезпечаване преимущество на рейсовете на кръстовища, информация в действително време за придвижване им, по спирките трябваше да бъде положено особено покритие срещу замръзване и така нататък

Всички тези елементи от плана последваха злощастната орис на машините за билети.



И с цел да е цялостна подигравката - лятото общината разгласи, че стартира " надграждане " на проваления си план за 115 милиона с НОВИ 39 милиона.
Тоест, надграждат неуспеха!

Можем единствено да гадаем каква част от тази колосална сума са потънали в нечии джобове, само че като гледаме положението на плана, няма да е дребна.

 

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР