Снимка: Дарик, архивПроверен е сигнал за замърсяване в района на

...
Снимка: Дарик, архивПроверен е сигнал за замърсяване в района на
Коментари Харесай

Битови отпадъци цапат водата край Морска гара. Пристанище Варна: Не е наш ангажимент поддържането на акваторията

Снимка: " Дарик ", списък

Проверен е сигнал за замърсяване в региона на Морска гара, оповестиха от Басейнова дирекция за Черноморски регион. След медийна обява за замърсяване на водите е обходен регионът на Морска гара и новата зона за отдих, оповестява " Дарик ".

Проверката откри замърсяване на водата с битови боклуци, покрай брега. По повърхността на водата обаче няма опалесценция от нефтопродукти. 

„ Пристанище Варна “ ЕАД  трябва да предприеме дейности за разчистване на акваторията на Черно море в посочения регион, се отбелязва още в известието на Басейнова дирекция. 

От „ Пристанище Варна “ ЕАД обаче излязоха с изказване, че нямат вменени отговорности за поддържане чистотата на акваторията. " Чистотата на тези води се поддържа по наредбите на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и Закона за ръководство на отпадъците. „ Пристанище Варна “ ЕАД постоянно подхожда отговорно и при съществуване на замърсяване осведоми способените органи, обявиха от управлението на врата ", пишат те.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР