От няколко години в зоопарка във Варна раждаемостта сред животните

...
От няколко години в зоопарка във Варна раждаемостта сред животните
Коментари Харесай

34 бебета са се родили в зоопарка във Варна от началото на годината

От няколко години в зоопарка във Варна раждаемостта измежду животните процъфтява. От началото на годината са се родили цели 34 бебета.

В момента върви и трескава подготовка за лятото, когато обичайно има доста гости.

И тази година точно на професионалния празник в зоопарка във Варна настроението е приповдигнато. Най-вече измежду животните. А за посетителите се плануват доста изненади.

„ Решили сме още повече игри да има до края на годината, както и идващите години. И това да го превърнем в наклонност на нашия зоопарк ”, съобщи зоологът Пламена Каразутева за Нова тв.

А с изключение на повече игри има и повече бебета.

„ От началото на годината са родени 34 бебета, като най-интересното към този момент е нашето двугърбо камилче, което се роди на 3 април пред гости.  Имаме и муфлони, виетнамски свине, кози ”, описа още Пламена Каразутева.

А наред с бейби взрива от зоокъта припомнят и за значимата си задача.

„ Зоопарковете имат изключителна роля в опазването на природата и опазването на биологичното многообразие. Също по този начин зоопарковете смениха напълно своя образ, като се преценяват с новите условия ”, изясни  Иванка Стоянова,  директор на зоопарка във Варна.

А зад всичко това стои труда на целия личен състав.

„ Всяка година има непрекъснати обновявания и настоящи освежавания на местообитанията на животните ”, изясни Нора Люцканова,  уредник зооколекция.

„ Усещането е извънредно прелестно - да се разпознава труда, който поставяме всеки ден за жителите на зоопарка.  Ежедневно, да, от време на време без отмора даже се постанова. Особено, когато имаме някои типове дребни. За нас това е задача. Това не е единствено работа. Това е задача и ние сме отдадени всеки ден ”, съобщи Пламена Каразутева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР