Снимка БулфотоВремето в България става още по-горещо и температурите продължават

...
Снимка БулфотоВремето в България става още по-горещо и температурите продължават
Коментари Харесай

Червен код за много горещо време - температурите ще са над 40 градуса

Снимка Булфото

Времето в България става още по-горещо и температурите не престават да се покачват. Червен код за доста горещо време - температурите ще са над 40 градуса по Целзий. Възможни са и нови температурни върхове - това демонстрира картата на Национален институт по метеорология и хидрология за 2 август 2021г. Предупреждението е в действие за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол. В останалата част от България е в действие втора степен - оранжев код - за високи температури.

През нощта ще бъде ясно и безшумно. Утре ще е слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. Ще духа до сдържан вятър от запад. Горещо с преобладаващи оптимални температури сред 37° и 42°. 

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа мощен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 34°, на 2000 метра - към 26°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа сдържан югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 31°-35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, написа blagoevgrad24.bg.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР